Zapekaný karfiol s mletým mäsom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 05 Júl 2013 15:12

Ingrediencie

1 karfiol, 6 vajcia, 50 g masla, 500 g mletého mäsa, 3 lyžice hladkej múky, 200 g strúhaného syra, 300 ml mlieka, olej, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, strúhanka

Postup

4 vajíčka si uvaríme natvrdo. Karfiol rozoberieme na ručky a varíme cca 5 minút v osolenej vode. Pripravíme si bešamel z masla, múky a mlieka. Ochutíme ho strúhaným muškátovým orieškom. Pekáč si vymastíme, posypeme strúhankou a na dno rozložíme polovicu  na plátky nakrájaný karfiol.  Nalejeme polovicu bešamelu a nasypeme polovicu syra. Mäso zmiešame s dvoma surovými vajíčkami, posolíme, okoreníme a mäso navrstvíme na syr. Na mäso rozložíme na kolieska nakrájané  vajíčka, pokračujeme s ukladaním karfiolu a nakoniec nalejeme bešamel, ktorý posypeme zvyšným syrom. Vrch posolíme a vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist