Mäsový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 November 2013 15:05

Ingrediencie

500 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 4 vajíčka, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice ovsených vločiek, 100 g strúhaného syra, 4 rohlíky, 400 ml mlieka, maslo a strúhanka na vysypanie formy

Postup

Mäso okoreníme, posolíme, nastrúhame muškátový oriešok. Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, rohlíky namočené v mlieku a premiešame. Pridáme žĺtka, nastrúhaný syr, ovsené vločky a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Dôkladne vymiešame a touto zmesom naplníme vymastený a strúhankou vysypaný pekáč. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút prikryté. Potom mäso odkryjeme a dopečieme dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou, horčicou a môžeme dozdobiť najemno nakrájanou cibuľou.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist