Kôprové karbonátky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 August 2014 10:26

Ingrediencie

750 g mletého bravčového mäsa, 5 lyžíc mlieka, 3 strúčiky cesnaku, soľ,  3 lyžice čersvého nasekaného kôpru, 3 lyžice medu, 2 vajcia, 1 staršiu žemľu, hladkú múku, vajíčka, strúhanku na obaľovanie, olej na smaženie

dresing: 150 g bieleho jogurtu, 3 lyžice kyslej smotany, šťava z 1/2 citróna, 1 lyžicu nasekanej čerstvej petržlenovej nňate, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja - všetko spolu dôkladne vymiešame

Postup

Mleté mäso zmiešame s kôprom. Žemľu nakrájame na menšie kúsky, namočíme do mlieka, vyžmýkame, pridáme k mäsu spolu s roztlačeným cesnakom, vajcami, soľou a medom. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi mokrými rukami odoberáme kúsky, z ktorých vytvarujeme karbonátky. Obalíme ich v múke, rozšľahaných osolených vajciach a strúhanke. Karbonátky vyprážame dozlatista na rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame so zeleninovým šalátom, uvarenými zemiakami a dresingom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist