Slovenská ryža s mäsom PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 13 Júl 2009 10:52

Ingrediencie

olej, 1 cibuľa, 500 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 konzerva šampiónov, 500 g cestovín slovenská ryža, 250 ml smotany na varenie, strúhaný syr

Postup

Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, posolíme, okoreníme  a dusíme. Potom pridame scedené šampiňóny a dusíme pokiaľ sa voda nevyparí. Zvlášť si na panvici pripravíme slovenskú ryžu. Na oleji ju za stáleho miešania osmažíme dozlatista. Podlejeme vodou, posolíme, popepríme a varíme ju za občastného miešania do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou. Pekáč si vymastíme. Na dno pekáča dáme 1/2 uvarenej slovenskej ryže, potom mäso a vrstvu ukončíme druhou časťou slovenskej ryže. Polejeme smotanou, posypeme husto strúhaným syrom a dáme zapiecť pri teplote 200 stupňov (pokiaľ sa syr nerozpustí).

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist