Nedeľa, 15 Jún 2014 16:28 |
Ingrediencie
1 kg broskýň, 2 banány, 500 ml jablkového džúsu, cukor podľa chuti
Postup
Broskyne obaríme vriacou vodou a šupku olúpeme. Narežeme na malé kocky, banán na kolieska a spolu s džúsom a cukrom podľa chuti rozmixujeme. Nalejeme do misiek a vložíme do mrazničky, za občasného miešania vidličkou premiešame.

|
Štvrtok, 12 Jún 2014 13:02 |
Ingrediencie
1,5 kg jabĺk, 1 banán, práškový cukor podľa chuti, 2 smotany na šľahanie
Postup
Jablká olúpeme a zbavíme jaderníka. Narežeme na malé kocky a spolu s banánom, cukrom a smotanou rozmixujeme. Zmes nalejeme do misky, ktorú vložíme do mrazničky. Počas mrazenia vidličkou dreň niekoľkokrát premiešame.

|
Štvrtok, 25 Júl 2013 14:13 |
Ingrediencie
700 g marhúľ, 1 smotana na šľahanie, 1 nesladené mlieko TATRA, 500 g termizovaného tvarohu, 3 lyžičky vanilkového cukru, 4 lyžice medu, 2 citróny, práškový cukor podľa chuti
Postup
Čerstvé marhule rozmixujeme. Šľahačkovú smotanu a vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Potom pridáme Tatra mlieko, med, tvaroh a vymiešame. Zmes pridáme k rozmixovaným marhuliam, nalejeme šťavu z citróna a podľa chuti osladíme práškovým cukrom. Nalejeme do vhodných nádob a necháme v mrazničke stuhnúť. Za občasného premiešania vidličkou.
zdroj:www.varecha.pravda.sk

|
Nedeľa, 14 Júl 2013 12:39 |
Ingrediencie
2 veľké citróny, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 hrnčeky plnotučného mlieka, 2 hrnčeky smotany na šľahanie, 150 g malín, 70 g cukru
Postup
Citróny dôkladne umyjeme a z celého plodu nastrúhame kôru. Do misy nasypeme cukor, prilejeme mlieko a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme šťavu z citrónov. V miske vyšľaháme smotanu do tuha. Jemne ju vmiešame do citrónovej zmesi. Zmes nalejeme do nízkej nádoby. Dáme do mrazničky a necháme zmraziť za občasného premiešania vidličkou.
V hrnci uvaríme malinovú omáčku. Maliny krátko povaríme s cukrom. Kopčeky zmrzliny servírujeme poliate malinovou omáčkou.

|
Nedeľa, 07 Júl 2013 11:29 |
Ingrediencie
1 liter čerstvých jahôd, 2 smotany na šľahanie, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g termizovaného tvarohu
Postup
Do smotany pridáme vanilkový, práškový cukor a vyšľaháme do tuha. Vmiešame tvaroh a rozmixované jahody. Prelejeme do misky, ktorú vložíme do mrazničky. Počas mrazenia niekoľkokrát premiešame vidličkou, aby nám nevznikli ľadové kryštáliky.

|
Sobota, 11 Máj 2013 14:50 |
Ingrediencie
2 smotany na šľahanie, 10 polievkových lyžíc Salka, 100 g čokolády Milka
Postup
Smotanu ušľaháme do tuha. Postupne vmiešame Salko a roztopenú a jemne vychladenú čokoládu. Nalejeme do nádoby a vložíme do mrazničky. Asi po hodine zmrzlinu vidličkou premiešame, aby nevznikli ľadové kryštáliky. Postup po hodine zopakujeme.

|
Sobota, 28 Júl 2012 14:11 |
Ingrediencie
1 smotana na šľahanie, 2-3 lyžice práškového cukru, 4 lyžice pikantného džemu (ja som použila čučoriedkový)
Postup
Smotanu vyšľaháme s cukrom do hustej peny a jemne zašľaháme džem. Pripravenou smotanovou hmotou plníme formičky na nanuky a opatrne do nich vložíme držiačiky. Formu dáme najlepšie na noc do mrazničky. Aby sa lepšie nanuky vyberali , opláchneme formu pod horúcou vodou.

|
Nedeľa, 07 August 2011 16:44 |
Ingrediencie
8 polky broskýň z kompótu, 250 g jemného tvarohu, 300 ml smotany na šľahanie, 150 g práškového cukru, 50 g rozdrobených sušienok Marína
Postup
Do mixéra nalejeme smotanu, tvaroh, cukor a rozmixujeme. Potom vsypeme rozdrobené sušienky, na kúsky pokrájané broskyne a opäť rozmixujeme. Masu vlejeme do misky a vložíme do mrazničky. Približne po pol hodine masu vidličkou premiešame a postup ešte dvakrát zopakujem.

|
Piatok, 22 Júl 2011 18:58 |
Ingrediencie
250 g mäkkého tvarohu, 240 g kyslej smotany, 250 ml smotany na šľahanie, 10 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc mletého maku, 1 vanilkový cukor
Postup
Tvaroh a kyslú smotanu vyšľaháme na hladký krém. Pridáme cukor, mak a ešte chvíľu našľaháme. Nakoniec opatrne vmiešame do tuha vyšľahanú smotanu. Zmes preložíme do misky a dáme do mrazničky. Po 30 minutách premiešame a postup ešte dvakrát zopakujeme.
zdroj:www.toprecepty.cz

|
Piatok, 22 Júl 2011 18:50 |
Ingrediencie
1 plechovka (312 g) mandariniek, 1 smotana na šľahanie, 200 g kyslej smotany, 80 g práškového cukru, 3 lyžičky citrónovej šťavy
Postup
Všetky uvedené suroviny spolu rozmixujeme a zmes nalejeme do misky. Vložíme do mrazničky a po 30 minutách mrazenia vidličkou premiešame, postup opakujeme ešte dvakrát.
zdroj:www.mimibazar.sk

|
|
|