Mrazené dobroty
Broskyňovo - banánová dreň PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Jún 2014 16:28

Ingrediencie

1 kg broskýň, 2 banány, 500 ml jablkového džúsu, cukor podľa chuti

Postup

Broskyne obaríme vriacou vodou a šupku olúpeme. Narežeme na malé kocky, banán na kolieska a spolu s džúsom a cukrom podľa chuti rozmixujeme. Nalejeme do misiek a vložíme do mrazničky, za občasného miešania vidličkou premiešame.

 


 
Jablkovo - banánová dreň PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 12 Jún 2014 13:02

Ingrediencie

1,5 kg jabĺk, 1 banán, práškový cukor podľa chuti, 2 smotany na šľahanie

Postup

Jablká olúpeme a zbavíme jaderníka. Narežeme  na malé kocky a spolu s banánom, cukrom a smotanou rozmixujeme. Zmes nalejeme do misky, ktorú vložíme do mrazničky. Počas mrazenia vidličkou dreň niekoľkokrát premiešame.

 

 
Marhuľová zmrzlina PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 25 Júl 2013 14:13

Ingrediencie

700 g marhúľ, 1 smotana na šľahanie, 1 nesladené mlieko TATRA, 500 g termizovaného tvarohu, 3 lyžičky vanilkového cukru, 4 lyžice medu, 2 citróny, práškový cukor podľa chuti

Postup

Čerstvé marhule rozmixujeme. Šľahačkovú smotanu a vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Potom pridáme Tatra mlieko, med, tvaroh a vymiešame. Zmes pridáme k rozmixovaným marhuliam, nalejeme šťavu z citróna a podľa chuti osladíme práškovým cukrom. Nalejeme do vhodných nádob a necháme v mrazničke stuhnúť. Za občasného premiešania vidličkou.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 


 
Citrónová zmrzlina s malinovou omáčkou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Júl 2013 12:39

Ingrediencie

2 veľké citróny, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 hrnčeky plnotučného mlieka, 2 hrnčeky smotany na šľahanie, 150 g malín, 70 g cukru

Postup

Citróny dôkladne umyjeme a z celého plodu nastrúhame kôru. Do misy nasypeme cukor, prilejeme mlieko a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme šťavu z  citrónov. V miske vyšľaháme smotanu do tuha. Jemne ju vmiešame do citrónovej zmesi. Zmes nalejeme do nízkej nádoby. Dáme do mrazničky a necháme zmraziť za občasného premiešania vidličkou.

V hrnci uvaríme malinovú omáčku. Maliny krátko povaríme s cukrom. Kopčeky zmrzliny servírujeme poliate malinovou omáčkou.

 


 
Jahodová zmrzlina PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 07 Júl 2013 11:29

Ingrediencie

1 liter čerstvých jahôd, 2 smotany na šľahanie, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g termizovaného tvarohu

Postup

Do smotany pridáme vanilkový, práškový cukor a vyšľaháme do tuha. Vmiešame tvaroh a rozmixované jahody. Prelejeme do misky, ktorú vložíme do mrazničky. Počas mrazenia niekoľkokrát premiešame vidličkou, aby nám nevznikli ľadové kryštáliky.

 

 
Zmrzlina Milka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 11 Máj 2013 14:50

Ingrediencie

2 smotany na šľahanie, 10 polievkových lyžíc Salka, 100 g čokolády Milka

Postup

Smotanu ušľaháme do tuha. Postupne vmiešame Salko a roztopenú a jemne vychladenú čokoládu. Nalejeme do nádoby a vložíme do mrazničky. Asi po hodine zmrzlinu vidličkou premiešame, aby nevznikli ľadové kryštáliky. Postup po hodine zopakujeme.

 

 
Smotanový nanuk PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Júl 2012 14:11

Ingrediencie

1 smotana na šľahanie, 2-3 lyžice práškového cukru, 4 lyžice pikantného džemu (ja som použila čučoriedkový)

Postup

Smotanu vyšľaháme s cukrom do hustej peny a jemne zašľaháme džem. Pripravenou smotanovou hmotou plníme formičky na nanuky a opatrne do nich vložíme držiačiky. Formu dáme najlepšie na noc do mrazničky. Aby sa lepšie nanuky vyberali , opláchneme formu pod horúcou vodou.

 


 
Broskyňová zmrzlina PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 07 August 2011 16:44

Ingrediencie

8 polky broskýň z kompótu,  250 g jemného tvarohu, 300 ml smotany na šľahanie, 150 g práškového cukru, 50 g rozdrobených sušienok Marína

Postup

Do mixéra nalejeme smotanu, tvaroh, cukor a rozmixujeme. Potom vsypeme rozdrobené sušienky, na kúsky pokrájané broskyne a opäť rozmixujeme. Masu vlejeme do misky a vložíme do mrazničky. Približne po pol hodine masu vidličkou premiešame a postup ešte dvakrát zopakujem.

 

 
Maková zmrzlina PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 22 Júl 2011 18:58

Ingrediencie

250 g mäkkého tvarohu, 240 g kyslej smotany, 250 ml smotany na šľahanie, 10 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc mletého maku, 1 vanilkový cukor

Postup

Tvaroh a kyslú smotanu vyšľaháme na hladký krém. Pridáme cukor, mak a ešte chvíľu našľaháme. Nakoniec opatrne vmiešame do tuha vyšľahanú smotanu. Zmes preložíme do misky a dáme do mrazničky. Po 30 minutách premiešame a postup ešte dvakrát zopakujeme.

zdroj:www.toprecepty.cz

 

 
Mandarinková zmrzlina PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 22 Júl 2011 18:50

Ingrediencie

1 plechovka (312 g) mandariniek, 1 smotana na šľahanie, 200 g kyslej smotany, 80 g práškového cukru, 3 lyžičky citrónovej šťavy

Postup

Všetky uvedené suroviny spolu rozmixujeme a zmes nalejeme do misky. Vložíme do mrazničky a po 30 minutách mrazenia vidličkou premiešame, postup opakujeme ešte dvakrát.

zdroj:www.mimibazar.sk

 
Zmrzlina capuccino PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 19 Júl 2011 12:45

Ingrediencie

100 g kapučína v prášku, 200 ml vody, 50 g kryštálového cukru, 300 g bieleho jogurtu, 250 ml smotany na šľahanie

Postup

Z vody, cukru a kapučína si uvaríme kávu a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme jogurt a postupne vlejeme vychladenú kávu. Spolu krátko miešame. Zmes nalejeme do misky a vložíme do mrazničky. Približne po 30 minútach vidličkou premiešame a postup opakujeme ešte dvakrát.

zdroj:www.toprecepty.cz

 


 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 1 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist