Utorok, 19 Júl 2011 12:45 |
Ingrediencie
100 g kapučína v prášku, 200 ml vody, 50 g kryštálového cukru, 300 g bieleho jogurtu, 250 ml smotany na šľahanie
Postup
Z vody, cukru a kapučína si uvaríme kávu a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme jogurt a postupne vlejeme vychladenú kávu. Spolu krátko miešame. Zmes nalejeme do misky a vložíme do mrazničky. Približne po 30 minútach vidličkou premiešame a postup opakujeme ešte dvakrát.
zdroj:www.toprecepty.cz

|
|
Nedeľa, 17 Júl 2011 18:35 |
Ingrediencie
2 veľké banány, 250 ml smotany na šľahanie, 150 ml mlieka, 100 g práškového cukru
Postup
Smotanu vyšľaháme dotuha. Banán, mlieko a cukor dobre rozmixujeme ponorným mixérom. Banánovú zmes vmiešame do šľahačky a dobre premiešame. Prelejeme do misky a dáme do mrazničky. Približne po 20 minútach vidličkou premiešame a postup opakujeme ešte dvakrát.

|
Štvrtok, 14 Júl 2011 16:44 |
Ingrediencie
2 lyžice hrozienok, 3 lyžice rumu, 200 ml mlieka, 50 ml malinového sirupu, 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice marhuľového džemu, 250 ml smotany na šľahanie, 6 piškót
Postup
Hrozienka zalejeme rumom a necháme napučať. Mlieko, marhuľový džem, sirup, cukor zmixujeme. Potom pridáme smotanu a spolu premixujeme. Zmes vlejeme do misky, pridáme hrozienka v rume, premiešame. Na vrch rozložíme piškóty. Vložíme do mrazničky a 3 krát po 30 minútach vidličkou premiešame. Dôkladne zamrazíme.
zdroj:www.varecha.pravda.sk
|
Streda, 13 Júl 2011 17:34 |
Ingrediencie
250 g gaštanového pyré, 3 lyžice práškového cukru, 2 vanilkové cukre, 4 lyžice rumu, 200 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie
Postup
Gaštanové pyré, práškový, vanilkový cukor, rum a mlieko rozmixujeme. Pridáme smotanu a ešte krátko mixujeme. Vylejeme do misky a dáme do mrazničky. Približne po 30 minutách zmes v miske vidličkou premiešame. Zopakujeme to ešte dvakrát a necháme zamraziť.
zdroj:www.varecha.pravda.sk

|
Piatok, 19 Jún 2009 09:43 |
Ingrediencie 200 ml kyslej smotany, 250 g mäkkého tvarohu, 100 g práškového cukru, 100 g čokolády na varenie, 1 lyžička kakaa, plastový obal na vajíčka Postup Zo smotany, tvarohu a cukru vyšľaháme hladkú hmotu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame kakao. Do dôkladne umytého plastového obalu na vajíčka, dáme pol lyžičky čokolády, potom navrstvíme tvarohovú hmotu. Obal vložíme do mrazničky aspoň na 12 hodín. zdroj:www.recepty.czweb.org
|
Pondelok, 23 Február 2009 17:08 |
Ingrediencie 100 g kryštálového cukru, 3 lyžice vody, 800 ml čučoriedkového džúsu, 200 ml jablkového džúsu, štipka škorice Postup V hrnci privedieme do varu cukor a vodu - bez miešania. Potom ztlmíme plameň, ďalej pomaly varíme a občas s hrncom pohneme, až sa dovarí k svetlému hnedému karamelu. Dáme dole z plameňa, pridáme 300 ml čučoriedkového džúsu a 100 ml jablkového džúsu a zase miešame , až sa karamel nerozpustí. Vypneme šporák, pridáme škoricu, ostatnú časť džúsov. Nalejeme do plochej nádoby väčších rozmerov, aby vznikla vrstva vysoká 2 cm. Vložíme do mrazničky a občas vidličkou zoškrabeme mraznúcu zmes, aby vznikli drobné ľadové kryštáliky. Najlepšia konzistencia je, keď už sú okraje zamrznuté a stred ešte mäkký. Celé to trvá od 3-5 hodín. Pred podávaním ešte raz rozškrabeme.
|
|
|
|
Stránka 2 z 2 |