Mrazené dobroty
Banánová zmrzlina PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Júl 2011 18:35

Ingrediencie

2 veľké banány, 250 ml smotany na šľahanie, 150 ml mlieka, 100 g práškového cukru

Postup

Smotanu vyšľaháme dotuha. Banán, mlieko a cukor dobre rozmixujeme ponorným mixérom. Banánovú zmes vmiešame do šľahačky a dobre premiešame. Prelejeme do misky a dáme do mrazničky. Približne po 20 minútach vidličkou premiešame a postup opakujeme ešte  dvakrát.

 

 
Punčová zmrzlina PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 Júl 2011 16:44

Ingrediencie

2 lyžice hrozienok, 3 lyžice rumu, 200 ml mlieka, 50 ml malinového sirupu, 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice marhuľového džemu, 250 ml smotany na šľahanie, 6 piškót

Postup

Hrozienka zalejeme rumom a necháme napučať. Mlieko, marhuľový džem, sirup, cukor zmixujeme. Potom pridáme smotanu a spolu premixujeme. Zmes vlejeme do misky, pridáme hrozienka v rume, premiešame. Na vrch rozložíme piškóty. Vložíme do mrazničky a 3 krát po 30 minútach vidličkou premiešame. Dôkladne zamrazíme.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 


 
Gaštanová zmrzlina PDF Tlačiť E-mail
Streda, 13 Júl 2011 17:34

Ingrediencie

250 g gaštanového pyré, 3 lyžice práškového cukru, 2 vanilkové cukre, 4 lyžice rumu, 200 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie

Postup

Gaštanové pyré, práškový, vanilkový cukor, rum a mlieko rozmixujeme. Pridáme smotanu a ešte krátko mixujeme. Vylejeme do misky a dáme do mrazničky. Približne po 30 minutách zmes v miske vidličkou premiešame. Zopakujeme to ešte dvakrát a necháme zamraziť.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 


 
Mrazený Míša PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 19 Jún 2009 09:43

Ingrediencie

200 ml kyslej smotany, 250 g mäkkého tvarohu, 100 g práškového cukru, 100 g čokolády na varenie, 1 lyžička kakaa, plastový obal na vajíčka

Postup

Zo smotany, tvarohu a cukru vyšľaháme hladkú hmotu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame kakao. Do dôkladne umytého plastového obalu na vajíčka, dáme pol lyžičky čokolády, potom navrstvíme tvarohovú hmotu. Obal vložíme do mrazničky aspoň na 12 hodín. 

zdroj:www.recepty.czweb.org

 


 

 

 
Čučoriedková granita PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 23 Február 2009 17:08

Ingrediencie

100 g kryštálového cukru, 3 lyžice vody, 800 ml čučoriedkového džúsu, 200 ml jablkového džúsu, štipka škorice

Postup

V hrnci privedieme do varu cukor a vodu - bez miešania. Potom ztlmíme plameň, ďalej pomaly varíme a občas s hrncom pohneme, až sa dovarí k svetlému hnedému karamelu. Dáme dole z plameňa, pridáme 300 ml čučoriedkového džúsu a 100 ml jablkového džúsu a zase miešame , až sa karamel nerozpustí. Vypneme šporák, pridáme škoricu, ostatnú časť džúsov. Nalejeme do plochej nádoby väčších rozmerov, aby vznikla vrstva vysoká 2 cm. Vložíme do mrazničky a občas vidličkou zoškrabeme mraznúcu zmes, aby vznikli drobné ľadové kryštáliky. Najlepšia konzistencia je, keď už sú okraje zamrznuté a stred ešte mäkký. Celé to trvá od 3-5 hodín. Pred podávaním ešte raz rozškrabeme. 

 


 

 

 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 2 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist