Kávové muffiny Tlačiť
Štvrtok, 11 Marec 2010 19:04

Ingrediencie

100 g masla, 100 g čokolády na varenie, 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 20 g kakaa, 2 lyžičky instantnej kávy

poleva: 1 lyžička instantnej kávy, 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžica vlažnej vody

Postup

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a čokoládu. Vajce a cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame kakao, kávu, rozpustenú čokoládu s maslom a nakoniec múku s práškom do pečiva. Dôkladne vymiešame a cestom plníme vymastené a múkou vysypané jamky na muffinovom plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov. V miske vymiešame kávu, cukor a vodu na hladkú kašu.Vychladnuté muffiny namáčame v poleve.