Pondelok, 13 Január 2014 16:46 |
Ingrediencie
1 l mlieka, 11 lyžíc detská krupica, 6 lyžíc kryštálového cukru, 80 g masla, 90 g hrozienok, 50 g posekaných orechov
puding: 500 ml mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 1 lyžica cukru
sirup
Postup
Do 1 litra mlieka dáme naboptnať krupicu. Medzitým si uvaríme puding z 500 ml mlieka, čokoládového pudingu a cukru. Potom za stáleho miešania privedieme k varu krupicu s mliekom, pridáme cukor, nakrájané maslo, hrozienka a orechy. Chvíľu spolu povaríme pokiaľ sa maslo nerozpustí.
Ľubovoľnú formu obalíme potravinárskou fóliou, vylejeme do nej krupicovú zmes a na vrch nalejeme čokoládový puding. Vidličkou opatrne premiešame. Necháme vychladnúť. Po dôkladnom vychladnutí opatrne vyklopíme na tanier, fóliu opatrne stiahneme a krájame nožom namočeným v horúcej vode. Na tanieri ozdobíme sirupom.


|
Nedeľa, 26 August 2012 09:16 |
Ingrediencie
3 balíčky kakaových sušienok BeBe, 100 g práškového cukru, 2 lyžice kakaového prášku, 20 ml rumu, 100 ml vychladenej silnej kávy, 125 g masla
náplň: 125 g masla, 100 g práškového cukru, 250 g gaštanového pyré
Postup
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a postupne vmiešavame gaštanové pyré (pyré a maslo vyberieme v predstihu, aby mali rovnakú teplotu, ináč sa krém zrazí).
Sušienky pomelieme, zmiešame s cukrom, kakaom, s rumom a kávou. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto. Kus alobalu potrieme papierom od masla a cesto na ňom rozvaľkáme na obdĺžnik. Potrieme ho krémom, pevne zvinieme (pomocou alobalu) a uložíme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť. Stuhnutú roládu nakrájame na rovnaké časti.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Nedeľa, 01 Júl 2012 08:23 |
Ingrediencie
500 g syru Mascarpone, 100 g práškového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g kokosu, 200 g smotany na šľahanie, 1 želatinový stužovač
na ozdobu: šľahačka, drobné ovocie
Postup
Syr rozmiešame s cukrom a kokosom. Smotanu ušľaháme dotuha a vmiešame ho do kokosového syra. Stužovač rozmiešame v 100 ml vody a po častiach vmiešame pripravenú hmotu. Formu na srnčí chrbát (30 cm) vyložíme potravinárskou fóliou. Urovnáme do nej hmotu, prikryjeme ďalším kusom fólie a zaťažíme. Uložíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Stuhnutý tunel vyklopíme a pred podávaním ozdobíme šľahačkou a drobným ovocím.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz



|
Streda, 14 December 2011 17:42 |
Ingrediencie
140 g piškóty, 80 g masla, 120 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice rumu + piškóty na podstavec
Postup
Pomelieme piškóty, pridáme zmäknuté maslo, cukor, kakao a rum. Vypracujeme tvárne cesto, ktoré vtláčame do cukrom vysypaných formičiek. Vyklopíme a na spodok priložíme piškótu. Necháme v chlade postáť.

|
Nedeľa, 23 Október 2011 07:00 |
Ingrediencie
2 balíčky svetlých a 2 balíčky tmavých be - be keksíkov, 1 l mlieka, 3 sáčky pudingového čokoládového prášku, 5 lyžíc kryštálového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 2 kelímky (á 200 ml) kyslej smotany, 2 sáčky vanilkového cukru, 80 g horkej čokolády
Postup
Dno hlbšieho plechu vyložíme svetlými sušienkami. Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Ešte horúci ho rozotrieme rovnomerne na vrstvu sušienok. Povrch pudingu poukladáme tmavými sušienkami. Necháme vychladnúť. Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom dotuha. Vmiešame kyslú smotanu a tento krém rozotrieme na tmavé sušienky. Čokoládu nastrúhame a koláč rovnomerne posypeme. V chladničke necháme do druhého dňa postáť.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz


|
Piatok, 30 September 2011 10:05 |
Ingrediencie
piškótový korpus, vaječný likér, zmäknuté maslo, hrsť kokosu, hrsť strúhaných orechov, práškový a vanilkový cukor, 2 rozpučené banány
Postup
Korpus rozdrobíme, navlhčíme likérom, pridáme všetko ostatné. Nič som nevážila, všetko od oka. Musí vzniknúť vláčna, tvárna hmota. Ak je drobivá pridáme maslo, ak je veľmi riedka pridáme rozdrvené piškóty. Modelujeme guličky, ktoré obaľujeme v kokose. Necháme v chlade stuhnúť.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Utorok, 05 Júl 2011 13:15 |
Ingrediencie
250 g gaštanového pyré, 50 g masla, 100 g najemno zomleté piškóty, 1 lyžica práškového cukru, rum, okrúhle piškóty, vaječný likér
Postup
V miske zmiešame gaštanové pyré s maslom, pridáme mleté piškóty, cukor a pridáme toľko rumu, aby vznikla tuhá dobre tvarovaná zmes. Pripravenú zmes natlačíme do práškovým cukrom vysypaných formičiek na včelie úle. Rúčkou z varechy urobíme dierku, lyžičkou nalejeme likér a priložíme okrúhlu piškótu. Opatrne vyklopíme a necháme v chlade stuhnúť.

|
Pondelok, 04 Júl 2011 13:14 |
Ingrediencie
tortové oplátky, marhuľová marmeláda, vanilkový krém
Postup
Tortové oplátky natierame striedavo pripraveným krémom a marmeládou. Skladáme ich na seba, zabalíme do alobalu, zaťažíme a necháme minimálne 2 dni uležať. Potom krájame na rezy ľubovoľnej veľkosti.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Štvrtok, 30 December 2010 16:09 |
Ingrediencie
200 g sušených fíg, 180 g práškového cukru, 200 g mletých vlašských orechov, 50 g mletých mandlí, 100 g sušeného ovocia, rum
Postup
Figy zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme mleté orechy, cukor, na kúsky narezané sušené ovocie a toľko rumu, aby nám vznikla tvárna hmota. Dosku posypeme práškovým cukrom a z hmoty vytvarujeme salámu, ktorú zabalíme do alobalu a necháme v chlade postáť.

|
Pondelok, 22 November 2010 17:58 |
Ingrediencie
130 g piškót, 2 lyžice rumu, 2 lyžice strúhaného kokosu, 1 lyžica višňového džemu, 1 vanilkový cukor, višne na ozdobu
Postup
Piškóty pomelieme. Pridáme rum, cukor, kokos, džem a vymiešame tvárnu hmotu. Podľa potreby môžeme pridať rum. Z hmoty tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v kokose a vkladáme do papierových košíčkov. Vrch guličiek ozdobíme višňou. Necháme v chlade odležať.

|
|
|