Nepečené
Griliášové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 December 2014 15:21

Ingrediencie

250 g kryštálového cukru, 250 g tuku alebo masla, 1 plechovka Salka ( zahustené sladené mlieko), 250 g jemne nasekaných orechov, 6 kg obdĺžnikových tortových oplátok

Postup

V hrnci na miernom ohni rozpustíme cukor na karamel. Pridáme nakrájaný tuk a miešame do úplného rozpustenia. Potom vmiešame Salko a varíme 5 minút. Nakoniec pridáme orechy a varíme tri minúty. Stále miešame, aby sa hmota nepripálila. Necháme mierne vychladnúť a ešte teplé rozotierame na oplátky. Naplnené oplátky poukladáme na seba a zaťažíme. Na druhý deň pokrájame. Najprv po dĺžke nakrájame na tri pruhy a každý potom pokrájame na 2 cm rezy.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Grísová dobrota PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 13 Január 2014 16:46

Ingrediencie

1 l mlieka, 11 lyžíc detská krupica, 6 lyžíc kryštálového cukru, 80 g masla, 90 g hrozienok, 50 g posekaných orechov

puding: 500 ml mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 1 lyžica cukru

sirup

Postup

Do 1 litra mlieka dáme naboptnať krupicu. Medzitým si uvaríme puding z 500 ml mlieka, čokoládového pudingu a cukru. Potom za stáleho miešania privedieme k varu krupicu s mliekom, pridáme cukor, nakrájané maslo, hrozienka a orechy. Chvíľu spolu povaríme pokiaľ sa maslo nerozpustí.

Ľubovoľnú formu obalíme potravinárskou fóliou, vylejeme do nej krupicovú zmes a na vrch nalejeme čokoládový puding. Vidličkou opatrne premiešame. Necháme vychladnúť. Po dôkladnom vychladnutí opatrne vyklopíme na tanier, fóliu opatrne stiahneme a krájame nožom namočeným v horúcej vode. Na tanieri ozdobíme sirupom.

 

 


 
Nepečená gaštanová roláda PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 26 August 2012 09:16

Ingrediencie

3 balíčky kakaových sušienok BeBe, 100 g práškového cukru, 2 lyžice kakaového prášku, 20 ml rumu, 100 ml vychladenej silnej kávy, 125 g masla

náplň: 125 g masla, 100 g práškového cukru, 250 g gaštanového pyré

Postup

Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a postupne vmiešavame gaštanové pyré (pyré a maslo vyberieme v predstihu, aby mali rovnakú teplotu, ináč sa krém zrazí).

Sušienky pomelieme, zmiešame s cukrom, kakaom, s rumom a kávou. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto. Kus alobalu potrieme papierom od masla a cesto na ňom rozvaľkáme na obdĺžnik. Potrieme ho krémom, pevne zvinieme (pomocou alobalu) a uložíme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť. Stuhnutú roládu nakrájame na rovnaké časti.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Kokosový tunel PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 Júl 2012 08:23

Ingrediencie

500 g syru Mascarpone, 100 g práškového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g kokosu, 200 g smotany na šľahanie, 1 želatinový stužovač

na ozdobu: šľahačka, drobné ovocie

Postup

Syr rozmiešame s cukrom a kokosom. Smotanu ušľaháme dotuha a vmiešame ho do kokosového syra. Stužovač rozmiešame v 100 ml vody a po častiach vmiešame pripravenú hmotu. Formu na srnčí chrbát (30 cm) vyložíme potravinárskou fóliou. Urovnáme do nej hmotu, prikryjeme ďalším kusom fólie a zaťažíme. Uložíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Stuhnutý tunel vyklopíme a pred podávaním ozdobíme šľahačkou a drobným ovocím.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 


 
Stromčeky a sviečky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 14 December 2011 17:42

Ingrediencie

140 g piškóty, 80 g masla, 120 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice rumu + piškóty na podstavec

Postup

Pomelieme piškóty, pridáme zmäknuté maslo, cukor, kakao a rum. Vypracujeme tvárne cesto, ktoré vtláčame do cukrom vysypaných formičiek. Vyklopíme a na spodok priložíme piškótu. Necháme v chlade postáť.

 

 
Pudingové Be - Be rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 23 Október 2011 07:00

Ingrediencie

2 balíčky svetlých a 2 balíčky tmavých be - be keksíkov, 1 l mlieka, 3 sáčky pudingového čokoládového prášku, 5 lyžíc kryštálového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 2 kelímky (á 200 ml) kyslej smotany, 2 sáčky vanilkového cukru, 80 g horkej čokolády

Postup

Dno hlbšieho plechu vyložíme svetlými sušienkami. Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru  uvaríme hustý puding. Ešte horúci ho rozotrieme rovnomerne na vrstvu sušienok. Povrch pudingu poukladáme tmavými sušienkami. Necháme vychladnúť. Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom dotuha. Vmiešame kyslú smotanu a tento krém rozotrieme na tmavé sušienky. Čokoládu nastrúhame a koláč rovnomerne posypeme. V chladničke necháme do druhého dňa postáť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Banánové gule PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 30 September 2011 10:05

Ingrediencie

piškótový korpus, vaječný likér, zmäknuté maslo, hrsť kokosu, hrsť strúhaných orechov, práškový a vanilkový cukor, 2 rozpučené banány

Postup

Korpus rozdrobíme, navlhčíme likérom,  pridáme všetko ostatné. Nič som nevážila, všetko od oka.  Musí  vzniknúť vláčna, tvárna hmota. Ak je drobivá pridáme maslo, ak je veľmi riedka pridáme rozdrvené piškóty. Modelujeme guličky, ktoré obaľujeme v kokose. Necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Gaštanové úliky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 05 Júl 2011 13:15

Ingrediencie

250 g gaštanového pyré, 50 g masla, 100 g najemno zomleté piškóty, 1 lyžica práškového  cukru, rum, okrúhle piškóty, vaječný likér

Postup

V miske zmiešame gaštanové pyré s maslom, pridáme mleté piškóty, cukor a pridáme toľko rumu, aby vznikla tuhá dobre tvarovaná zmes. Pripravenú zmes natlačíme do práškovým cukrom vysypaných formičiek na včelie úle. Rúčkou z varechy urobíme dierku, lyžičkou nalejeme  likér a priložíme okrúhlu piškótu. Opatrne vyklopíme a necháme v chlade stuhnúť.

 

 
Oplátkové rezy PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 04 Júl 2011 13:14

Ingrediencie

tortové oplátky, marhuľová marmeláda, vanilkový krém

Postup

Tortové oplátky natierame striedavo  pripraveným krémom a marmeládou. Skladáme ich na seba, zabalíme do alobalu, zaťažíme a necháme minimálne 2 dni uležať. Potom krájame na rezy ľubovoľnej veľkosti.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Figová saláma PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 30 December 2010 16:09

Ingrediencie

200 g sušených fíg, 180 g práškového cukru, 200 g mletých vlašských orechov, 50 g mletých mandlí, 100 g sušeného ovocia, rum

Postup

Figy zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme mleté orechy, cukor, na kúsky narezané sušené ovocie a toľko rumu, aby nám vznikla tvárna hmota. Dosku posypeme práškovým cukrom a z hmoty vytvarujeme salámu, ktorú zabalíme do alobalu a necháme v chlade postáť.

 


 
Višňové guličky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 22 November 2010 17:58

Ingrediencie

130 g piškót, 2 lyžice rumu, 2 lyžice strúhaného kokosu, 1 lyžica višňového džemu, 1 vanilkový cukor, višne na ozdobu

Postup

Piškóty pomelieme. Pridáme rum, cukor, kokos, džem a vymiešame tvárnu hmotu. Podľa potreby môžeme pridať rum.  Z hmoty tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v kokose a vkladáme do papierových košíčkov. Vrch guličiek ozdobíme višňou. Necháme v chlade odležať.

 


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 1 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist