Nepečené
Kokosové vanilky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 22 Apríl 2010 14:19

Ingrediencie

350 g práškového cukru, 60 g kokosa, 60 g masla, 1 žĺtok, marcipánové kvietky

Postup

Z cukru, kokosa, masla a žĺtka rukami spracujeme cesto, ktoré natláčame do cukrom vysypaných formičiek. Jemným klepnutím vanilku vyberieme a necháme v chlade stuhnúť. Ozdobíme marcipánovými kvietkami. 

 


 

 

 
Čokoládové hniezda PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 30 Marec 2010 18:00

Ingrediencie

200 g čokolády na varenie, 50 g masla, 100 g cereálii (ja som použila Cini Minis), cukríky v tvare vajíčka

Postup

V miske rozdrobíme cereálie. Čokoládu s maslom rozpustíme a prilejeme k cereáliam. Dôkladne premiešame. Na papieri na pečenie  urobíme  kôpky, vytvarujeme kruh a v strede palcom vyhlbíme jamku. V chlade necháme asi hodinu stuhnúť. Potom  papier jemne odstránime  a do prostriedku uložíme vajíčka.

 


 

 
Želatinové bábovky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 15 Marec 2010 16:19

Ingrediencie

2 balíčky žltého tortového želé v prášku, 5 lyžíc kryštálového cukru, 2 konzervy mandariniek

Postup

Šťavu z mandariniek doplníme vodou do 500 ml. Obsah sáčkov zmiešame s cukrom, tekutinou a premiešame. Vlejeme do hrnca a privedieme do varu, varíme asi 1 minútu. Do studenou vodou vypláchnutých foriem vložíme odkvapkané mandarinky a zalejeme horúcou želatinou. Necháme stuhnúť v chlade. Po stuhnutí jemne kraje pouvoľňujeme a bábovky opatrne vyklopíme.

 
Kokosové guľky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 Október 2009 16:36

Ingrediencie

120 g detských piškót, 50 g masla, 30 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,5 dl rumu, kokosová múčka

Postup

Do zomletých piškót pridáme cukor, rozpustené maslo a rum. Dobre vypracujeme a tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v kokosovej múčke. 

 


 

 
Banánové jednohubky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 10 Október 2009 14:30

Ingrediencie

okrúhle piškóty, banány, čokoládová poleva

Postup

Medzi dve piškóty vložíme na koliesko nakrájaný banán.  Spojíme špáradlom a namočíme v čokoládovej poleve. Špáradlo vyberieme a necháme v chlade stuhnúť.

 


 

 
Sušené slivky v čokoláde PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 10 Október 2009 14:22

Ingrediencie

sušené slivky, mandle, rum, čokoládová poleva

Postup

Slivky si namočíme do rumu a necháme aspoň 3 hodiny postáť. Medzitým si sparíme mandle a olúpeme. Do sliviek vložíme mandľu a namočíme do čokoládovej polevy. Necháme v chlade stuhnúť. 

 


 

 
Kokosový kmeň PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 17 August 2009 18:01

Ingrediencie

250 g kokosu, 1 salko, 100 g sušeného mlieka, 2 lyžičky kakaa, potravinárska farba

Postup

Z kokosu, mlieka a salka vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na tri rovnaké časti. Jednu časť zafarbíme ružovou farbou, do druhej časti primiešame kakao a tretiu časť necháme bielu. Vyvaľkáme tri rovnaké valčeky, ktoré zamotáme a narežeme rovnako dlhé valčeky, ktoré obalíme v kokose. Necháme v chlade stuhnúť. 

 


 

 
Rulka Macao PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 16 August 2009 16:54

Ingrediencie

240 g okrúhlych piškót, 200 g práškového cukru, 40 g kakaa, 2 vajcia, 250 g stuženého tuku (Cera), 2 lyžice rumu

Postup

Piškóty nalámeme na menšie kúsky, vložíme do misky a pokvapkáme rumom. Vymiešame celé vajíčka s cukrom, pridáme kakao a roztopený vlažný tuk. Zmiešame s piškótami. Z pripravenej zmesi vytvarujeme valček (ako saláma), zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť. Vychladené krájame na kolieska. 

 


 

 
Mandľový nepečený dezert PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 06 August 2009 08:12

Ingrediencie

42 dlhých piškót, 1 veľký broskyňový kompót, 250 g masla, 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 200 g mletých mandlí, 2 lyžice rumu, 250 ml smotany na šľahanie

Postup

Vajce s cukrom ušľaháme vo vodnom kúpeli do hustej svetlej peny. Trvá to asi pol hodiny, voda pod hrncom s vajcami musí vrieť. 

Potom odstavíme a za občastného premiešania necháme vychladnúť. Do vlažnej vaječnej peny postupne zašľahávame zmäknuté maslo, mleté mandle a rum. 

Kompót scedíme a broskyne nakrájame na plátky. Štvorcovú tortovú formu o strane 20 cm (alebo inú nádobu) vyložíme potravinárskou fóliou. Na dno poukladáme piškóty tesne vedľa seba a každú polejeme kompotovou šťavou. Potom piškóty potrieme menšou polovicou krému, urovnáme a naskladáme ďalšiu vrstvu piškót. Opäť pokropíme a celú vrstvu natrieme  polovicou krému. Na krém poukladáme plátky broskýň a zatrieme zbytkovým krémom. Poskladáme poslednú vrstvu piškót, ľahko pritlačíme, pokvapkáme. Formu pretiahneme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky. Druhý deň opatrne vyklopíme a stiahneme fóliu. Povrch dezertu pokryjeme ušľahanou smotanou a ľubovoľne dozdobíme. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 

 
Gaštanové guličky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 27 Marec 2009 13:14

Ingrediencie

400 g gaštanového pyré, 150 g piškót, 150 g práškového cukru, 80 g masla, rum, 2 balíčky vanilkového cukru

Postup

Gaštanové pyré vymiešame s maslom a pomletými piškótami. Potom pridáme práškový, vanilkový cukor a rum. Masu necháme v chlade asi 2 hodiny. Potom z nej tvoríme malé guličky.

 

 

 

 
Nepečený srnčí chrbát PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 24 Marec 2009 13:10

Ingrediencie

1 BB puding, 2 vajíčka, 200 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 250 g masla, trocha rumu, piškóty

Postup

V hrnci roztopíme maslo, postupne pridáme ostatné suroviny. Varíme pokiaľ sa suroviny nespoja. Formu na srnčí chrbát obalíme potravinárskou fóliou. Polovicu cesta vylejeme do formy, potom pridáme opačne položené piškóty a zalejeme opäť cestom. Chrbát necháme v chlade stuhnúť. Vyberieme z formy a nakrájame na rezy. 

 


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 2 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist