Nepečené
Burizónové kopčeky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Február 2009 09:40

Ingrediencie

20 ks karamelových cukríkov, 1 balíček osladených burizónov, 1 lyžica masla

Postup

Karamelky dáme v hrnci rozpustiť nad parou, pridáme maslo. Keď je všetko rozohriate pridáme burizóny, dôkladne premiešame a hneď tvarujeme guličky, ktoré ukladáme do papierových košíčkov. Necháme v chlade stuhnúť. 

 


 

 
Jogurtový amaroun PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:24

Ingrediencie

1 kg bieleho jogurtu, 1 sáčok červeného tortového želé + 2-3 lyžice kryštálového cukru, 1 veľká plechovka broskyňového kompótu, 2 vanilkové cukre, 2-3 lyžice práškového cukru, 1,5 sáčku želatinového stužovača

Postup

Kompót scedíme a šťavu doplníme do 0,5 l vodou. Prášok na tortové želé zmiešame s cukrom a šťavou a povaríme asi 1 min. Časť želé nalejeme do formy na srnčí chrbát, vyloženej potravinárskou fóliou. Pár broskýň nakrájame na osminky a naskládame na želé. Prilejeme ďalšie želé, aby boli broskyne zaliaté. Necháme v chlade stuhnúť. Jogurty premiešame s cukrom. Želatinový stužovač pripravíme podľa návodu na sáčku a zmiešame s jogurtom. Nakoniec zmiešame zbytok pokrájaných broskýň. Nalejeme do formy na stuhnutú želatinu a necháme v chladničke stuhnúť. Pokiaľ nevojde všetko do formy, zbytok dáme do malej misky takýmto istým spôsobom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Čokoládové košíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:21

Ingrediencie

100 g čokolády na varenie, 1 šľahačka v prášku, 1 stužovač šľahačky, 150 ml studeného mlieka, čokoládové  ozdoby

Postup

Do plechu na muffiny vložíme papierové košíčky. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Roztopenú čokoládu naberáme lyžičkou a oblievame ňou košíčky. od vrchu. Pripravené košíčky dáme aj s plechom do mrazničky stuhnúť. Medzitým si vyšľaháme hustú šľahačku s mliekom a stužovačom. Stuhnuté košíčky po jednom vyberáme studenými rukami a stiahneme z nich papier. Šľahačkou naplníme vrecúško na zdobenie a každý košík naplníme. Hotové ozdobíme čokoládovou ozdobou.

 


 

 
Študentská pečať PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:18

Ingrediencie

1 stužený tuk (Cera), 200 g práškového cukru, 3 celé vajcia, 3 lyžice kakaa, 3 napolitánky (Tatranky, Horalky..), 100 g posekaných orechov, 1 balíček želé cukríkov, 100 g hrozienok

Postup

Hrozienka necháme namočiť. Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou. Stužený tuk, vajcia, kakao a cukor vymiešame vo vodnom kúpeli. Ak je hmota hladká postupne pridáme na malé kocky nakrájané napolitánky, narezané cukríky, orechy a scedené hrozienka. Dôkladne vymiešame. Hmotu nalejeme do pripravenej formy a necháme najlepšie cez noc stuhnúť v chlade. Potom pečať vyklopíme opatrne stiahneme fóliu a narežeme.

 


 

 
Mourenín PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:16

Ingrediencie

balíček cukrárenských piškót, 1 husto vyšľahaná šľahačka, silná čierna káva, rum, kakao

Postup

10-12 piškót naskladáme tesne vedľa seba dlhšiou časťou. Každú pokropíme kávou a rumom. Na piškóty opatrne rozotrieme polovicu šľahačky. Na šľahačku naskladáme druhú tretinu piškót a opäť pokropíme kávou a rumom. Natrieme druhú polovicu šľahačky a naskladáme poslednú časť piškót. Znovu pokvapkáme kávou a rumom. Dáme do chladničky stuhnúť. Piškoty nasajú vlhkosť zo šľahačky a celý koláč krásne spevneje. Tesne pred podávaním husto posypeme kakaom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 



 

 
Bábovka z pudingu PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:13

Ingrediencie

4 rôzne pudingové prášky, 4x350 ml mlieka, 4x 2-3 lyžice cukru, piškóty

Postup

Pudingy varíme po jednom. Na jeden sáčok použijeme 350 ml mlieka a 2-3 lyžice cukru. Puding nalejeme do bábovkovej formy vypláchnutej studenou vodou, pokladieme piškóty, uvaríme ďalší puding. Takto môžeme pudingy ľubovoľne vrstviť a pokladať piškóty. Poslednú vrstvu tvoria piškóty. Až je bábovka plná necháme vychladiť a potom ju dáme ešte do chladničky poriadne stuhnúť. Až potom ju vyklopíme (pokiaľ to nejde, skúsime opatrne uvolniť okraje od formy a bábovkou poriadne zatrepeme do strán). Potom priklopíme tanier a spoločne otočíme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Be-Be roláda PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:11

Ingrediencie

1 Be-Be sušienky (jemné), 1 kyslá smotana, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica práškového cukru, 2 lyžičky rumu, čokoládová poleva

Postup

V miske zmiešame kyslú smotanu, vanilkový cukor, práškový cukor a rum. Touto zmesou lepíme k sebe Be-Be sušienky ako roládu. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Necháme niekoľko hodín v chlade postáť, aby sušienky zmäkli. Roládu krájame šikmo.

zdroj:www.recepty.cz

 


 

 
Chrumkavé koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:07

Ingrediencie

4 čokoládové tyčinky Mars alebo Milky way, 100 g masla, 2,5 pohára cornflakes

Postup

Do hrnca vložíme maslo a na kúsky polámané tyčinky. Počas stáleho miešania necháme roztopiť. Odstavíme z ohňa a primiešame cornfleky a dôkladne premiešame, pokiaľ  nie sú obalené v čokoláde. Lyžičkou naplníme košíčky a necháme v chlade stuhnúť.

 


 

 
Banány v parížskom kréme PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:04

Ingrediencie

300 g čokolády na varenie, 400 ml smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 1 balíček čírej práškovej želatiny, 250 ml mlieka, 1 balíček svetlých Be-Be keksov, 3 banány

Postup

Deň vopred si uvaríme smotanu, polámanú čokoládu, práškový cukor a maslo na jemne hustý krém. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky do druhého dňa. Na druhý deň vyšľaháme elektrickým šľahačom stuhnutý krém z chladničky do jemnej peny. Želatinu necháme krátko povariť v mlieku a trocha vychladnúť. Vlejeme želatinu do krému a dôkladne vyšľaháme. Formu na srnčí chrbát vystlieme potravinárskou fóliou. Na dno formy dáme polovicu krému, rovnomerne rozotrieme, na krém pokladieme keksíky, potom banány, ktoré po dĺžke prerežeme na polovicu, jemne potlačíme a zakryjeme ich zvyšnou vrstvou krému. Naukladáme opäť keksíky tesne vedľa seba a necháme najlepšie do druhého dňa stuhnúť v chladničke. Potom krém vyklopíme a pokrájame.

zdroj:internet

 


 

 
Tatrankové guličky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:01

Ingrediencie

250 g masla, 6 celomáčané tatranky, 200 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 6 lyžice rumu, kokos na obalenie

Postup

Maslo na jemnom plameni rozpustíme, pridáme na jemno nakrájané tatranky, cukor, kakao, rum. Dôkladne premiašame a necháme v chlade odležať. Tvarujeme guličky, ktoré obalíme v kokose a uložíme do papierových košíčkov.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Mrkvové guličky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 04:57

Ingrediencie

120 g mrkvy, 120 g kryštálového cukru, 1/2 citróna, 120 g strúhaného kokosu

Postup

Mrkvu nastúhame na jemnom strúhadle. K mrkve pridáme cukor, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna. Za stáleho miešania varíme hustú kašu. Po odstavení pridáme kokos a dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť a tvarujeme guličky, ktoré obalíme kryštálovým cukrom.

 


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 3 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist