Nepečené
Grilážové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 04:53

Ingrediencie

1 salko, 250 g kryštálového cukru, 200 g stuženého tuku (Cera..), 200 g nasekaných vlašských orechov, 1 lyžica kakaa, tortové oplátky

Postup

Na jemnom plameni rozpálime cukor na karamel. Pridáme roztopený tuk, salko, orechy a kakao. Dôkladne premiešame a chvíľu povaríme. Masu rozotrieme na oplátku, prikryjeme druhou oplátkou a postup opakujeme. Nakoniec vrch zaťažíme a necháme najlepšie cez noc postáť.

 


 

 
Zbytkové gule PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 04:50

Ingrediencie

zbytky krému, odkrojky zbytkového cesta alebo niečo čo sa nepodarilo, rum, hrozienka, kúsky čokolády, orechy, kokos ....

Postup

Zbytky krému a rozdrobené kúsky piškóty zmiešame. Do základu môžeme pridať rum, hrozienka, kúsky čokolády, mleté alebo nahrubo pokrájané orechy, čokoládu. Musí vzniknúť hmota tuhšej konzistencie, aby sa z nej dali formovať guličky. Tie obaľujeme podľa chuti, v kokose alebo v niečom inom. Necháme stuhnúť v chladničke. Je to šikovné využitie zbytkov po pečení toriet či zákuskov.

 zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 4 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist