Nedeľa, 01 Apríl 2012 14:27 |
Ingrediencie
1 malá cibuľa, olej, hrsť sušených brusníc, 250 ml brusnicového džemu, 100 ml smotany na šľahanie
Postup
Na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme brusnice a spoločne osmažíme. Pridáme džem, povaríme a zalejeme ju smotanou. Krátko povaríme a odstavíme.

|
Nedeľa, 18 September 2011 17:36 |
Ingrediencie
300 g kyslej smotany, 1 lyžica kremžskej horčice, 1 lyžica citrónovej šťavy, niekoľko vetvičiek čerstvého kôpru
Postup
V smotane rozmiešame horčicu, citrónovú šťavu, potom vmiešame jemne posekaný kôpor. Podľa chuti môžeme dosoliť. Podávame k pečeným zemiakom alebo k mäsu namiesto tatárskej omáčky.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Streda, 31 August 2011 08:25 |
Ingrediencie
1 žĺtok, 1 lyžica ostrej horčice, 3 strúčiky cesnaku, po štipke soli a pepru, olej
Postup
Do misky vložíme žĺtok, horčicu, rozmačkaný cesnak, osolíme a opepríme. Ručným šľahačom ušľaháme do peny. Potom za stáleho šľahania po malých troškách prilievame olej, až sa hmota zväčší a zhustne.
Podávame k francúzskemu rybiemu nákypu alebo k mäsovým minutkám.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Nedeľa, 24 Október 2010 15:41 |
Ingrediencie
200 g kyslej smotany, soľ, 1-2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice posekaného kôpru
Postup
Všetko zmiešame dokopy a necháme v chlade postáť. Podávame k rôznym druhom mäsa, grilovanej zelenine ....

|
Nedeľa, 24 Október 2010 12:40 |
Ingrediencie
1 paradajka, 1 čerstvá červená paprika, 1/2 lyžičky horčicových semienok, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžička octu, 3 lyžičky mletej chilli papriky, 2 lyžičky kukuričného škrobu, 1/2 lyžice worchesterovej omáčky, 1/2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice kryštálového cukru, 200 g kyslej smotany, soľ, 200 ml vody
Postup
Paradajku olúpeme, narežeme, papriku rozkrojíme na polovicu a z vnútornej strany najemno nastrúhame a kožku vyhodíme. Do menšieho hrnca dáme vodu, paradajku, papriku, namleté horčicové semienka, mleté čierne korenie, mletú chilli papriku, privedieme do varu a krátko povaríme. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme, na miernom plameni varíme a pridáme worchester, sójovú omáčku, cukor, soľ, ocot. Pridáme kyslú smotanu a krátko povaríme. Zahustíme kukuričným škrobom, ktorý si rozmiešame v troške vody. Týmto dresingom prelejeme pripravené kurča.

|
Nedeľa, 12 September 2010 09:20 |
Ingrediencie
6 lyžíc oleja, 3 rovné lyžice hladkej múky, voda alebo mäsový vývar, 8 guličiek nového korenia, 8 guličiek pepru, 3 bobkové listy, 3 klinčeky, 1/2 cibule, kúsok citrónovej kôry, soľ, 200 g paradajkového pretlaku, lyžička cukru, 1/2 lyžičky škorice
Postup
Rozohrejeme olej, pridáme múku a za stáleho miešania usmažíme svetlú zápražku. Zriedime vodou alebo vývarom, rozmiešame, pridáme korenie, soľ, cibuľu, kôru a varíme 20 minút. Podľa potreby môžeme pridať vodu, aby omáčka mala požadovanú hustotu. Omáčku precedíme, rozmiešame do nej pretlak, pridáme cukor, škoricu a necháme prejsť varom. Podľa potreby dosolíme. Podávame k mäsu, knedlíku...
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Utorok, 16 Marec 2010 14:04 |
Ingrediencie 2 lyžice oleja, 1,5 lyžice hladkej múky, 500 ml šľahačkovej smotany, mlieko, zväzok kôpru, cukor, soľ, ocot Postup Do hrnca pridáme olej, vsypeme múku, premiešame a osmažíme svetlú zápražku. Vlejeme 250 ml smotany a za stáleho miešania pri miernom plameni, privedieme do varu. Do hrnca primiešame najemno nakrájaný kôpor, premiešame, vlejeme zvyšnú smotanu a asi 5 minút povaríme. Podľa potreby zriedime mliekom. Dochutíme soľou, cukrom a octom.
|
Utorok, 16 Marec 2010 05:51 |
Ingrediencie čučoriedky, 100 ml vody, cukor podľa chuti, 1 lyžica masla, 1 lyžička solamylu Postup Čučoriedky dáme do hrnca, podlejeme vodou a necháme prejsť varom. Osladíme podľa chuti, pridáme maslo a nakoniec pridáme v troche vody rozmiešaný solamyl.Podávame s knedlíčkami.
|
Sobota, 10 Október 2009 12:01 |
Ingrediencie 200 g bieleho jogurtu, 1 lyžica horčice, 1 lyžička olivového oleja, hrsť čerstvého kôpru, soľ, 1 lyžička citrónovej šťavy Postup Jogurt zmiešame s horčicou, olejom, citrónovou šťavou a vmiešame nadrobno pokrájaný kôpor. Omáčkou prelievame na tanieri porcie ryby. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 22 Marec 2009 11:04 |
Ingrediencie 4 malé konzervy (140 g) paradajkového pretlaku, 0,5 l vody, 2 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľa, soľ, cukor Postup Na dno hrnca dáme roztopiť masť, vsypeme múku. Krátko premiešame a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú usmažíme do sklovita. Podlejeme vodou, necháme zovrieť a priamo v hrnci zmes rozhabarkujeme. Vlejeme paradajkové pretlaky, premiešame a varíme asi 20 minút. Mierne posolíme a podľa chuti osladíme cukrom. Podávame so zemiakovou kašou a uvareným hovädzím mäsom.
|
|
|