Rajská omáčka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 12 September 2010 09:20

Ingrediencie

6 lyžíc oleja, 3 rovné lyžice hladkej múky, voda alebo mäsový vývar, 8 guličiek nového korenia, 8 guličiek pepru, 3 bobkové listy, 3 klinčeky, 1/2 cibule, kúsok citrónovej kôry, soľ, 200 g paradajkového pretlaku, lyžička cukru, 1/2 lyžičky škorice

Postup

Rozohrejeme olej, pridáme múku a za stáleho miešania usmažíme svetlú zápražku. Zriedime vodou alebo vývarom, rozmiešame, pridáme korenie, soľ, cibuľu, kôru a varíme 20 minút. Podľa potreby môžeme pridať vodu, aby omáčka mala požadovanú hustotu. Omáčku precedíme, rozmiešame do nej pretlak, pridáme cukor, škoricu a necháme prejsť varom. Podľa potreby dosolíme. Podávame k mäsu, knedlíku...

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist