Chrenová omáčka s jablkami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Marec 2015 18:49

Ingrediencie

1 l smotany na šľahanie, 100 g čerstvého chrenu, 2 jablká, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Smotanu redukujeme varom na primeranú hustotu, dochutíme soľou a korením. Počas redukcie smotany očistíme chren a jablká nastrúhame najemno. Takto pripravený chren a jablká vsypeme do vriacej omáčky a odstavíme. Už nevaríme. Chren by zhorkol a stratil na sile. Omáčku necháme 15 minút postáť a potom vycedíme cez jemné sitko. Podávame s knedlíkom a udeným alebo hovädzím mäsom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist