Chrenová omáčka s jablkami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Marec 2015 18:49

Ingrediencie

1 l smotany na šľahanie, 100 g čerstvého chrenu, 2 jablká, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Smotanu redukujeme varom na primeranú hustotu, dochutíme soľou a korením. Počas redukcie smotany očistíme chren a jablká nastrúhame najemno. Takto pripravený chren a jablká vsypeme do vriacej omáčky a odstavíme. Už nevaríme. Chren by zhorkol a stratil na sile. Omáčku necháme 15 minút postáť a potom vycedíme cez jemné sitko. Podávame s knedlíkom a udeným alebo hovädzím mäsom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist