Chrenová omáčka s jablkami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Marec 2015 18:49

Ingrediencie

1 l smotany na šľahanie, 100 g čerstvého chrenu, 2 jablká, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Smotanu redukujeme varom na primeranú hustotu, dochutíme soľou a korením. Počas redukcie smotany očistíme chren a jablká nastrúhame najemno. Takto pripravený chren a jablká vsypeme do vriacej omáčky a odstavíme. Už nevaríme. Chren by zhorkol a stratil na sile. Omáčku necháme 15 minút postáť a potom vycedíme cez jemné sitko. Podávame s knedlíkom a udeným alebo hovädzím mäsom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist