Chrenová omáčka s jablkami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Marec 2015 18:49

Ingrediencie

1 l smotany na šľahanie, 100 g čerstvého chrenu, 2 jablká, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Smotanu redukujeme varom na primeranú hustotu, dochutíme soľou a korením. Počas redukcie smotany očistíme chren a jablká nastrúhame najemno. Takto pripravený chren a jablká vsypeme do vriacej omáčky a odstavíme. Už nevaríme. Chren by zhorkol a stratil na sile. Omáčku necháme 15 minút postáť a potom vycedíme cez jemné sitko. Podávame s knedlíkom a udeným alebo hovädzím mäsom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist