Paradajková omáčka |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 22 Marec 2009 11:04 |
Ingrediencie 4 malé konzervy (140 g) paradajkového pretlaku, 0,5 l vody, 2 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľa, soľ, cukor Postup Na dno hrnca dáme roztopiť masť, vsypeme múku. Krátko premiešame a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú usmažíme do sklovita. Podlejeme vodou, necháme zovrieť a priamo v hrnci zmes rozhabarkujeme. Vlejeme paradajkové pretlaky, premiešame a varíme asi 20 minút. Mierne posolíme a podľa chuti osladíme cukrom. Podávame so zemiakovou kašou a uvareným hovädzím mäsom.
![]()
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...