Kôprová omáčka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 16 Marec 2010 14:04

Ingrediencie

2 lyžice oleja, 1,5 lyžice hladkej múky, 500 ml šľahačkovej smotany, mlieko, zväzok kôpru, cukor, soľ, ocot

Postup

Do hrnca pridáme olej, vsypeme múku, premiešame a osmažíme svetlú zápražku. Vlejeme 250 ml smotany a za stáleho miešania pri miernom plameni, privedieme do varu. Do hrnca primiešame najemno nakrájaný kôpor, premiešame, vlejeme zvyšnú smotanu a asi 5 minút povaríme. Podľa potreby zriedime mliekom. Dochutíme soľou, cukrom a octom. 

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist