Perníky
Perníkový koláč s jahodami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 Január 2012 07:40

Ingrediencie

400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 1 kypriaci prášok do perníka, 2 vajcia, 1 lyžica škorice, 1 lyžica jedlej sódy, 500 ml mlieka, 50 g hrozienok, 50 g mandľových lupienkov, 1 jahodový kompót

Postup

Múku, cukor, kypriaci prášok, vajcia, škoricu, sódu a mlieko dáme do misky a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme hrozienka a precedené jahody. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vrch nahusto posypeme mandľami. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30-40 minút. Hotový pocukrujeme.

 


 
Kokosový bezvaječný perník PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Január 2012 20:31

Ingrediencie

4 hrnčeky kokosovej múčky, 2 1/2 hrnčeka práškového cukru, 3 hrnčeky polohrubej múky, 3 hrnčeky mlieka, 1 1/2 hrnčeka oleja, 1 kypriaci prášok do perníka, 100 g čokolády

Postup

V miske dôkladne zmiešame všetky suroviny okrem čokolády. Tú narežeme na kocky a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov.

 


 
Nadýchané perníčky s lekvárom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 17 December 2011 05:56

Ingrediencie

cesto: 650 g hladkej múky, 4 vajcia, 400 g práškového cukru, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica škorice, 1 lyžica sódy, 140 g medu, nastrúhaná kôra z jedného citróna

ďalej: lekvár, rum, čokoládová poleva

Postup

Celé vajcia, cukor, korenie a sódu dáme do väčšej misy  a miešame vareškou, pokiaľ hmota viditeľne nevyrastie na objeme (cca 15 minút).

Potom pridáme tekutý med, citrónovú kôru a dobre premiešame. Pridáme 420 g múky, dôkladne zapracujeme vareškou, misku prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chlade cez noc odpočinúť. Druhý deň nasypeme na dosku zvyšnú múku, do nej vyklopíme cesto a rukami dôkladne zapracujeme.

Rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska o priemeru 3-4 cm a na plechu vyloženým papierom na pečenie upečieme do zhnednutia (200 stupňov cca 5-6 minút). Lekvár rozmiešame s trochou rumu a zlepujeme perníčky po dvoch. Z jednej strany namočíme v čokoládovej poleve a necháme zaschnúť. Môžeme ľubovoľne ozdobiť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Mamine vianočné perníky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 December 2011 15:17

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 3 celé vajcia, 100 g rozpusteného vlažného medu, 50 g masla, 1 lyžička sódy, 1 lyžička mletej škorice, 3 klinčeky, 1 lyžička anízu, 1 nové korenie, citrónová kôra, 1 vajce na potretie

Postup

Preosejeme múku so sódou a vmiešame ostatné suroviny. Vypracujeme cesto. Uložíme ho do mikroténového sáčka do chladničky a necháme ho 1 až 2 dni odpočívať. Potom cesto po častiach rozvaľkáme, vykrajujeme ľubovoľné tvary a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov. Po upečení ešte horúci perník potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ľubovoľne ozdobíme.

www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Zvončekový perník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 27 November 2011 13:50

Ingrediencie

160 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 1 lyžička sódy, 1 malé vajce, 40 g tekutého vlažného medu, štipka škorice, štipka mletého klinčeka

1 vajce na potretie, bielková poleva na ozdobu

Postup

Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto a necháme ho v chlade odpočinúť najmenej 2 hodiny (kľudne aj niekoľko dní). Rozvaľkáme na tenko (2 - 3 mm) a vykrajujeme jednotlivé diely. Upečieme na plechu vyloženým  papierom na pečenie pri teplote 170 stupňov do zhnednutia. Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí ozdobíme bielkovou polevou a jednotlivé diely navlečieme na stužku.

Z tohto množstva sú dva zvončeky.

 

 

 


 
Perníkový koláč s jablkami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 20 Október 2011 16:35

Ingrediencie

3 vajcia, 250 g cukru, 50 g medu, 1 lyžica kakaa, 200 ml oleja, 400 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 600 g nahrubo postrúhaných jabĺk, 2 lyžice sódy bikarbóny, 1 lyžička mletej škorice, hrsť hrozienok

Postup

Vajcia s cukrom vymiešame do bielej peny. Postupne pridáme ostatné suroviny a dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Po vychladnutí ozdobíme čokoládovou polevou.

 


 
Kávový perník PDF Tlačiť E-mail
Streda, 07 September 2011 06:35

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do perníka, 200 g kryštálového cukru, 1 vajce, 100 g oleja, 2 lyžice medu, 2 lyžice mletej kávy + 250 ml vody, 125 ml mlieka

poleva: 300 g práškového cukru, 1 lyžica jemne mletej kávy, 4 lyžice vriacej vody, 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

Z dvoch lyžíc kávy a 250 ml vody uvaríme kávu a necháme ju vychladnúť. V miske zmiešame múku s práškom do perníka a cukrom. Pridáme celé vajce, med, vlažnú kávu, mlieko, olej a vymiešame hladké cesto.

Nalejeme ho na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút.

Preosiaty cukor zmiešame s kávou (môže byť aj instantná), vodou, citrónovou šťavou a vyšľaháme na hladkú polevu. Rozotrieme na vychladnutý koláč a necháme zaschnúť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Perník s tvarohovou mriežkou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 12 Marec 2011 19:49

Ingrediencie

cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do perníka, 1 lyžička škorice, 2 lyžice kakaového prášku, 1,5 hrnčeka cukru krupica, 3 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 1 väčšie jablko

tvaroh: 500 g tvarohu, 7 lyžíc cukru krupica, 1 vajce, 1 jahodový pudingový prášok

Postup

Najprv si rozmiešame tvaroh s cukrom, celým vajíčkom a pudingom. Na cesto zmiešame múku s práškom do perníka, škoricu a cukor. Potom pridáme mlieko, olej, celé vajcia a nahrubo nastrúhané očistené jablko. Vymiešame hladké cesto a nalejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.

Tvarohovú hmotu vložíme do cukrárenského vrecúška so špičkou a na cesto nastriekame mriežku. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a upečieme (35-40 minút) Skúšame špajlou. Krájame po vychladnutí, pred podávaním ľahko pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Anjelíčkovia PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 06 December 2010 10:58

Ingrediencie

1 kg hladkej múky, 300 g práškového cukru, 20 g sódy, 200 g medu, 100 g rozpustenej Hery, 6 vajec, 1 lyžica perníkového korenia, 3 lyžice kakaa

Postup

V mise zmiešame cukor, tekutý med, heru a celé vajcia. Do tohto základu preosejeme kakao, korenie, sódu a po častiach múku. Až je zmes hustá vyklopíme ju na dosku a zvyšnú múku zapracujeme rukami. Cesto necháme do druhého dňa uležať. Potom rozvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Hneď po vytiahnutí z rúry potrieme perníčky vyšľahaným vajíčkom. Ľubovoľne ozdobíme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Perníkové zvieratká PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 06 December 2010 09:09

Ingrediencie

750 g hladkej múky, 2 zarovnané lyžice kakaa, 1 lyžička mletej škorice, 1 lyžica perníkového korenia, 300 g práškového cukru, 3 vajcia, 3 lyžice medu, 1 lyžička sódy, 200 g Hery

Postup

Tuk a med rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme cukor, kakao, škoricu, korenie na perníky a potom múku, vajcia a sódu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa v chlade odležať. Vyvaľkáme, vykrajujeme ľubovoľné tvary, potrieme pred pečením žĺtkom rozmiešaným s 2 lyžicami mlieka a po upečení znova potrieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov 5-8 minút ( podľa veľkosti perníkov).

 


 
Rýchloperník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Jún 2010 14:52

Ingrediencie

400 g hladkej múky, 200 g cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do perníka, 1 lyžica kakaového prášku, 1 lyžička škorice, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 1 vrchovatá lyžica ríbezľovej marmelády, 100 ml oleja

Postup

Všetky suroviny dôkladne vyšľaháme (ručne alebo elektrickým šľahačom). Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15-20 minút. Vychladnutý perník môžeme potrieť marmeládou a ozdobiť čokoládou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 2 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist