Perníky
Príma perník PDF Tlačiť E-mail
Streda, 19 Máj 2010 13:09

Ingrediencie

1 hrnček cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 lyžica korenia do perníka, 1 kypriaci prášok do perníka, 1 lyžička sódy, štipka soli, 3 lyžice kakaového prášku, 3 vajcia, 1 hrnček oleja, 1,5  hrnčeka  mlieka, 1 lyžica medu

Postup

Oddelíme bielka od žĺtkov. K bielkam pridáme asi štvrtinu cukru. Do misy nasypeme zvyšný cukor, pridáme ostatné sypké suroviny a premiešame. V mlieku rozpustíme med, pridáme žĺtka, olej a všetko nalejeme na sypké suroviny. Vymiešame na hladké cesto (môžeme si pomôcť elektrickým šľahačom). Vareškou zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a z časti cukru. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov. Skúšame špajlou. Hotový perník môžeme potrieť marmeládou a poliať čokoládou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Medovník s kokosom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 26 December 2009 11:42

Ingrediencie

6 vajec, 180 g práškového cukru, 4 lyžice tekutého medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 4 lyžice vody, 2 lyžice kakaa, 250 g polohrubej múky, štipku soli, 100 g kokosu

poleva: 4 lyžice pikantného lekváru, 100 g čokolády na varenie, 80 g masla

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme med, vodu premiešanú so sódou bikarbónou. Kakao, múku, soľ a kokos premiešame, vmiešame do žĺtkovej hmoty a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Teplý koláč natrieme polevou a posypeme kokosom.

poleva:  čokoládu polámeme, necháme roztopiť, pridáme zmäknuté maslo a po lyžiciach lekvár. Vymiešame dohladka.

 

 

 
Lahôdkové perníčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 November 2009 13:16

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 3 vajcia, 3 lyžice medu, 1 prášok do pečiva, 1 lyžička škorice, 1 lyžička perníkového korenia, strúhaná citrónová a pomarančová kôra

Postup

Do múky pridávame všetky suroviny (med by mal byť vlažný). Spracujeme cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu v chlade. Potom vyvaľkáme plát, vykrojíme rôzne tvary a upečieme. Ešte teplé potrieme rozšľahaným vajíčkom. 

Cesto je pomerne mäkké a vykrojené tvary prenášame pomocou noža. Perníčky sú mäkké hneď po upečení a naozaj sú veľmi chutné. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Marhuľový perník PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 22 Október 2009 10:15

Ingrediencie

Karamel: 100 g kryštálového cukru, 1 lyžica vody, 1 lyžica octu, 200 ml vody

4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 ml oleja, 1 lyžička mletej škorice, štipka mletých klinčekov, kôra z polky citróna, 250 g hladkej múky, 1 prášok do perníka, 2 lyžice kakaa, 500 g marhuľového kompótu

ďalej: 1 šľahačka v prášku, 1 stužovač na šľahačku, škorica na posypanie

Postup

Do hrnca dáme kryštálový cukor, 1 lyžicu vody a ocot, necháme skaramelizovať a zalejeme vodou. Necháme 10 minút varíť. Necháme vychladnúť .

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny, vmiešame škoricu, drvené klinčeky, citrónovú kôru a do  zmesi pomaly zapracujeme vychladnutý karamel. Pridáme múku s práškom do perníka a kakao. Vmiešame vyšľahané bielka. Marhule nakrájame na malé kocky a vmiešame do cesta. Premiešame. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladnutý koláč potrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovavačom  a posypeme mletou škoricou.

 

 

 

 

 

 
Perník so šľahačkou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 16 Jún 2009 08:00

Ingrediencie

400 g hladkej múky, 350 g kryštálového cukru, 3 lyžice oleja, 2 vajcia, 300 ml mlieka, 1 kypriaci prášok do perníka, 2 lyžice kakaa,  2 lyžice rozohriatého marhuľového džemu, 1/2 lyžičky korenia do perníka

šľahačka: 2 balíčky šľahačky v prášku, 1 stužovač šľahačky, 300 ml mlieka, 4 lyžice kakaa

Ďalej: mačacie jazýčky

Postup

Suroviny určené na cesto dôkladne vymiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.  Šľahačku vymiešame s mliekom a stužovačom, pridáme kakao a dôkladne vymiešame. Vychladnutý perník narežeme a dozdobíme šľahačkou a mačacími jazíčkami.

 

 

 
Perník Evy Rezníčkovej PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 10 Apríl 2009 18:19

Ingrediencie

650 g hladkej ražnej múky,  240 g práškového cukru, 4 celé vajcia, 100 g medu, 50 g tuku (napr.Cera...), po jednej lyžici škorici, a zmesi korenia (anýz, klinček, badyán, fenikel, nové korenie), 1 lyžičky sódy bikarbóny, 2-3 lyžice kakaa

Postup

Na dosku preosejeme múku( časť si necháme bokom) so sódou, korením, cukrom a kakaom. Pridáme vajcia, tekutý med a rozohriaty tuk. Vypracujeme tuhé, ale hladké cesto. Postupne, podľa potreby pridávame múku, ktorú sme si nechali bokom. Spracované  cesto rozvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 6-10 minút (podľa veľkosti a hrúbky perníčkov). Po vytiahnutí z rúry inneď potrieme vyšľahaným vajíčkom. Podľa vkusu ozdobíme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 


 

 

 
Celozrnný perník PDF Tlačiť E-mail
Streda, 18 Február 2009 05:03

Ingrediencie

500 ml mlieka, 50 g Hery, 2 lyžice medu, 2 vajcia, 200 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 300 g pšeničnej celozrnnej múky jemne mletej, 200 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do perníka, hrozienka, posekané orechy, mandle...

Postup

Mlieko ohrejeme do teplého pridáme tuk, med a necháme rozpustiť. V mise zmiešame obe múky s práškom do perníka, cukrom, hrozienkami, orechami, prípadne mandľami. Pridáme celé vajce, teplé mlieko a všetko dôkladne premiešame. Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Nadýchaný perník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:24

Ingrediencie

3 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky cukru, 2 hrnčeky mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 2 lyžice kakaa, 2 čokoládové pudingy v prášku, 1 prášok do pečiva, 1 lyžička perníkového korenia

čokoládová poleva

Postup

Všetky suroviny zmiešame a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Vychladený perník ozdobíme čokoládovou polevou.

zdroj:www.cukrovi.kvalitne.cz

 

 

 
Bláznivý perník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 15:00

Ingrediencie

400 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do perníka, 1lyžička sódy, 200 g práškového cukru, vrchovatá lyžica kakaa, 3 vajcia, 200 ml oleja, 400 ml mlieka, 2 lyžice medu

poleva: 140 g stuženého tuku, 4 lyžice mlieka, 150 g práškového cukru, potravinárska farba

Postup

V miske zmiešame všetký sypké suroviny, pridáme všetko ostatné, dobre premiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. Upečený perník necháme vychladnúť a polejeme polevou.

poleva: Tuk necháme rozpustiť, pridáme mlieko a cukor. Dobre vymiešame. Polevu pripravujeme na miernom plameni, počas celej prípravy nesmie tuk začať vrieť. Polevu zafarbíme potravinárskou farbou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Perníkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:33

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička Maizeny, 3 lyžice kakaa, 1 kypriaci prášok do perníka, 400 ml mlieka, 150 ml oleja, 2 vajcia, 1 lyžica mletej škorice

poleva: 100 g práškového cukru, 1 lyžica Maizeny, 100 g masla, 2 lyžice mlieka, 4 lyžice kakaa

Postup

Na cesto v miske zmiešame  sypké suroviny a potom tekuté. Dôkladne vymiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút. Na jemnom plameni rozpustíme za stáleho miešania všetky suroviny určené na polevu. Vymiešanú, hladkú polevu rozotrieme na vychladený perník. Necháme v chlade stuhnúť.

 

 

 
Prdelky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:15

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 1 lyžička pernikového korenia, 180 g práškového cukru, 100 g tuku, 2 vajcia, 3 lyžice medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, vajíčko na potieranie

ďalej: ozdoby z marcipánu

Postup

Tuk, cukor, med, sódu dáme mierne zahriať, pridáme vajcia a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme, vykrojíme srdiečka z ktorých odrežeme  špic. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 minút. Po upečení znova potrieme vajíčkom a necháme vychladnúť. Nakoniec z marcipánu vykrajujeme ozdoby a prdelky dozdobíme.

zdroj:www.recepty.czweb.org


 

 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 3 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist