Perníky
Plnené srdiečka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:11

Ingrediencie

2 lyžice medu, 450 g hladkej múky, 130 g práškového cukru, 80g masla, 2 vajcia, 1 lyžica medovníkového korenia, 1 lyžica sódy bikarbóny, džem, čokoláda,  maslo na polevu

Postup

Z jednotlivých ingrediencií vymiešame cesto, ktoré necháme 3 hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Po upečení polejeme čokoládovou polevou a plníme džemom.

 


 

 



 

 
Podkovičky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:06

Ingrediencie

200 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 50 g rozpusteného masla, 1 lyžica medu, 1 vanilkový cukor, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžička škorice, 1 lyžička pernikového korenia, 1 celé vajíčko

na potretie: 1 vajíčko

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, z ktorého hneď vykrajujeme podkovičky a kladieme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vychladené zdobíme.


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 4 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist