Nedeľa, 15 Február 2009 15:00 |
Ingrediencie
400 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do perníka, 1lyžička sódy, 200 g práškového cukru, vrchovatá lyžica kakaa, 3 vajcia, 200 ml oleja, 400 ml mlieka, 2 lyžice medu
poleva: 140 g stuženého tuku, 4 lyžice mlieka, 150 g práškového cukru, potravinárska farba
Postup
V miske zmiešame všetký sypké suroviny, pridáme všetko ostatné, dobre premiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. Upečený perník necháme vychladnúť a polejeme polevou.
poleva: Tuk necháme rozpustiť, pridáme mlieko a cukor. Dobre vymiešame. Polevu pripravujeme na miernom plameni, počas celej prípravy nesmie tuk začať vrieť. Polevu zafarbíme potravinárskou farbou.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 15 Február 2009 14:33 |
Ingrediencie
cesto: 400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička Maizeny, 3 lyžice kakaa, 1 kypriaci prášok do perníka, 400 ml mlieka, 150 ml oleja, 2 vajcia, 1 lyžica mletej škorice
poleva: 100 g práškového cukru, 1 lyžica Maizeny, 100 g masla, 2 lyžice mlieka, 4 lyžice kakaa
Postup
Na cesto v miske zmiešame sypké suroviny a potom tekuté. Dôkladne vymiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút. Na jemnom plameni rozpustíme za stáleho miešania všetky suroviny určené na polevu. Vymiešanú, hladkú polevu rozotrieme na vychladený perník. Necháme v chlade stuhnúť.
|
Sobota, 14 Február 2009 19:15 |
Ingrediencie 500 g hladkej múky, 1 lyžička pernikového korenia, 180 g práškového cukru, 100 g tuku, 2 vajcia, 3 lyžice medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, vajíčko na potieranie ďalej: ozdoby z marcipánu Postup Tuk, cukor, med, sódu dáme mierne zahriať, pridáme vajcia a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme, vykrojíme srdiečka z ktorých odrežeme špic. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 minút. Po upečení znova potrieme vajíčkom a necháme vychladnúť. Nakoniec z marcipánu vykrajujeme ozdoby a prdelky dozdobíme. zdroj:www.recepty.czweb.org
|
Sobota, 14 Február 2009 19:11 |
Ingrediencie 2 lyžice medu, 450 g hladkej múky, 130 g práškového cukru, 80g masla, 2 vajcia, 1 lyžica medovníkového korenia, 1 lyžica sódy bikarbóny, džem, čokoláda, maslo na polevu Postup Z jednotlivých ingrediencií vymiešame cesto, ktoré necháme 3 hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Po upečení polejeme čokoládovou polevou a plníme džemom.
|
Sobota, 14 Február 2009 19:06 |
Ingrediencie 200 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 50 g rozpusteného masla, 1 lyžica medu, 1 vanilkový cukor, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžička škorice, 1 lyžička pernikového korenia, 1 celé vajíčko na potretie: 1 vajíčko Postup Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, z ktorého hneď vykrajujeme podkovičky a kladieme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vychladené zdobíme.
|
|
|