Perníky
Bláznivý perník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 15:00

Ingrediencie

400 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do perníka, 1lyžička sódy, 200 g práškového cukru, vrchovatá lyžica kakaa, 3 vajcia, 200 ml oleja, 400 ml mlieka, 2 lyžice medu

poleva: 140 g stuženého tuku, 4 lyžice mlieka, 150 g práškového cukru, potravinárska farba

Postup

V miske zmiešame všetký sypké suroviny, pridáme všetko ostatné, dobre premiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. Upečený perník necháme vychladnúť a polejeme polevou.

poleva: Tuk necháme rozpustiť, pridáme mlieko a cukor. Dobre vymiešame. Polevu pripravujeme na miernom plameni, počas celej prípravy nesmie tuk začať vrieť. Polevu zafarbíme potravinárskou farbou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Perníkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:33

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička Maizeny, 3 lyžice kakaa, 1 kypriaci prášok do perníka, 400 ml mlieka, 150 ml oleja, 2 vajcia, 1 lyžica mletej škorice

poleva: 100 g práškového cukru, 1 lyžica Maizeny, 100 g masla, 2 lyžice mlieka, 4 lyžice kakaa

Postup

Na cesto v miske zmiešame  sypké suroviny a potom tekuté. Dôkladne vymiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút. Na jemnom plameni rozpustíme za stáleho miešania všetky suroviny určené na polevu. Vymiešanú, hladkú polevu rozotrieme na vychladený perník. Necháme v chlade stuhnúť.

 

 

 
Prdelky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:15

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 1 lyžička pernikového korenia, 180 g práškového cukru, 100 g tuku, 2 vajcia, 3 lyžice medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, vajíčko na potieranie

ďalej: ozdoby z marcipánu

Postup

Tuk, cukor, med, sódu dáme mierne zahriať, pridáme vajcia a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme, vykrojíme srdiečka z ktorých odrežeme  špic. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 minút. Po upečení znova potrieme vajíčkom a necháme vychladnúť. Nakoniec z marcipánu vykrajujeme ozdoby a prdelky dozdobíme.

zdroj:www.recepty.czweb.org


 

 

 
Plnené srdiečka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:11

Ingrediencie

2 lyžice medu, 450 g hladkej múky, 130 g práškového cukru, 80g masla, 2 vajcia, 1 lyžica medovníkového korenia, 1 lyžica sódy bikarbóny, džem, čokoláda,  maslo na polevu

Postup

Z jednotlivých ingrediencií vymiešame cesto, ktoré necháme 3 hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Po upečení polejeme čokoládovou polevou a plníme džemom.

 


 

 



 

 
Podkovičky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:06

Ingrediencie

200 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 50 g rozpusteného masla, 1 lyžica medu, 1 vanilkový cukor, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžička škorice, 1 lyžička pernikového korenia, 1 celé vajíčko

na potretie: 1 vajíčko

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, z ktorého hneď vykrajujeme podkovičky a kladieme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vychladené zdobíme.


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 4 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist