Perníky
Plnené srdiečka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:11

Ingrediencie

2 lyžice medu, 450 g hladkej múky, 130 g práškového cukru, 80g masla, 2 vajcia, 1 lyžica medovníkového korenia, 1 lyžica sódy bikarbóny, džem, čokoláda,  maslo na polevu

Postup

Z jednotlivých ingrediencií vymiešame cesto, ktoré necháme 3 hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Po upečení polejeme čokoládovou polevou a plníme džemom.

 


 

 



 

 
Podkovičky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:06

Ingrediencie

200 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 50 g rozpusteného masla, 1 lyžica medu, 1 vanilkový cukor, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžička škorice, 1 lyžička pernikového korenia, 1 celé vajíčko

na potretie: 1 vajíčko

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, z ktorého hneď vykrajujeme podkovičky a kladieme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vychladené zdobíme.


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 4 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist