Zvončekový perník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 27 November 2011 13:50

Ingrediencie

160 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 1 lyžička sódy, 1 malé vajce, 40 g tekutého vlažného medu, štipka škorice, štipka mletého klinčeka

1 vajce na potretie, bielková poleva na ozdobu

Postup

Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto a necháme ho v chlade odpočinúť najmenej 2 hodiny (kľudne aj niekoľko dní). Rozvaľkáme na tenko (2 - 3 mm) a vykrajujeme jednotlivé diely. Upečieme na plechu vyloženým  papierom na pečenie pri teplote 170 stupňov do zhnednutia. Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí ozdobíme bielkovou polevou a jednotlivé diely navlečieme na stužku.

Z tohto množstva sú dva zvončeky.

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist