Zvončekový perník Tlačiť
Nedeľa, 27 November 2011 13:50

Ingrediencie

160 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 1 lyžička sódy, 1 malé vajce, 40 g tekutého vlažného medu, štipka škorice, štipka mletého klinčeka

1 vajce na potretie, bielková poleva na ozdobu

Postup

Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto a necháme ho v chlade odpočinúť najmenej 2 hodiny (kľudne aj niekoľko dní). Rozvaľkáme na tenko (2 - 3 mm) a vykrajujeme jednotlivé diely. Upečieme na plechu vyloženým  papierom na pečenie pri teplote 170 stupňov do zhnednutia. Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí ozdobíme bielkovou polevou a jednotlivé diely navlečieme na stužku.

Z tohto množstva sú dva zvončeky.