Perníkový koláč s jahodami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 Január 2012 07:40

Ingrediencie

400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 1 kypriaci prášok do perníka, 2 vajcia, 1 lyžica škorice, 1 lyžica jedlej sódy, 500 ml mlieka, 50 g hrozienok, 50 g mandľových lupienkov, 1 jahodový kompót

Postup

Múku, cukor, kypriaci prášok, vajcia, škoricu, sódu a mlieko dáme do misky a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme hrozienka a precedené jahody. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vrch nahusto posypeme mandľami. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30-40 minút. Hotový pocukrujeme.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkové kocky s pudingom

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

Zahrievajúca tekvicová polievka

Ingrediencie 700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200...

Puri placky

Ingrediencie 1/2 litra hladkej špaldovej múky, 250...

Škoricovo-orechové slimáky

Ingrediencie cesto: 240 ml mlieka, 2 lyžice cukru,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist