Perníčky s marcipánom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 22 December 2012 10:18

Ingrediencie

250 g kryštálového cukru, 50 g kakaa, 250 g masla, 250 g medu, 2 vajcia, 3 klinčeky, 0,5 lyžičky mletej škorice, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 prášok do perníka, štipku soli, 600 - 700 g hladkej múky, 1 vajce na potretie

Postup

V menšom hrnci zmiešame cukor s kakaovým práškom. Pridáme med, maslo a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť. Do vychladenej rozpustenej masy vmiešame najemno pomleté klinčeky, škoricu, celé vajcia a priemiešame. Do misky preosejeme 600 g múky s obidvoma práškami. Prilejeme tekutú zmes a vareškou dobre rozmiešame. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rukami dobre prepracujeme, podľa potreby pridáme ďalšiu múku. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade pol hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 8-10 minút. Ak chceme perníčky lesklé potrieme ich hneď po vybratí z rúry vyšľahaným vajíčkom. Vychladené perníčky ľubovoľne ozdobíme.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist