Václavský perník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Marec 2013 12:57

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 3 vajcia, 500 ml mlieka, 1 prášok do perníka, 4 lyžice oleja, 3 lyžice višňového džemu, 2 lyžice kakaa

čokoládová poleva

Postup

Vajcia vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom, pridáme olej, mlieko, džem a postupne za stáleho miešania pridávame múku premiešanú s práškom do perníka a kakaom. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút. Vychladnutý perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist