Václavský perník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Marec 2013 12:57

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 3 vajcia, 500 ml mlieka, 1 prášok do perníka, 4 lyžice oleja, 3 lyžice višňového džemu, 2 lyžice kakaa

čokoládová poleva

Postup

Vajcia vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom, pridáme olej, mlieko, džem a postupne za stáleho miešania pridávame múku premiešanú s práškom do perníka a kakaom. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút. Vychladnutý perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist