Ražný perník PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 Jún 2014 15:19

Ingrediencie

500 g celozrnnej ražnej múky, 1 prášok do perníka, 2 lyžice medu, 250 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 500 ml mlieka, 250 g Hery, 50 g na kúsky nakrájanej čokolády, 2 vajcia

Postup

Mlieko zahrejeme, necháme v ňom rozpustiť tuk a med. Po vychladnutí vmiešame vajcia. V miske zmiešame múku, prášok do perníka, cukor a nakrájanú čokoládu. Do sypkej zmesi prilejeme tekutiny a dôkladne vymiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Skúšame špajlou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist