Ražný perník PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 Jún 2014 15:19

Ingrediencie

500 g celozrnnej ražnej múky, 1 prášok do perníka, 2 lyžice medu, 250 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 500 ml mlieka, 250 g Hery, 50 g na kúsky nakrájanej čokolády, 2 vajcia

Postup

Mlieko zahrejeme, necháme v ňom rozpustiť tuk a med. Po vychladnutí vmiešame vajcia. V miske zmiešame múku, prášok do perníka, cukor a nakrájanú čokoládu. Do sypkej zmesi prilejeme tekutiny a dôkladne vymiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Skúšame špajlou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist