Ražný perník PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 Jún 2014 15:19

Ingrediencie

500 g celozrnnej ražnej múky, 1 prášok do perníka, 2 lyžice medu, 250 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 500 ml mlieka, 250 g Hery, 50 g na kúsky nakrájanej čokolády, 2 vajcia

Postup

Mlieko zahrejeme, necháme v ňom rozpustiť tuk a med. Po vychladnutí vmiešame vajcia. V miske zmiešame múku, prášok do perníka, cukor a nakrájanú čokoládu. Do sypkej zmesi prilejeme tekutiny a dôkladne vymiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Skúšame špajlou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist