Pondelok, 10 Október 2011 11:50 |
Ingrediencie
250 ml rumu, 1 l vody, 5 citrónov, 750 ml červeného vína, cukor, med
Postup
Citróny dobre umyjeme, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Do hrnca dáme variť vodu s cukrom podľa chuti, citrónovú kôru. Varíme cca 1 minútu. Potom prilejeme víno, citrónovú šťavu a necháme prejsť varom. Nakoniec vlejeme rum a už ina prehrejeme. Podľa chuti dosladíme medom. Hotový punč precedíme.
zdroj:www.varecha.pravda.sk

|
Štvrtok, 06 Október 2011 19:41 |
Ingrediencie
1 tyrkysovú galaretku, 400 ml vody, 2 kyslé smotany, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice práškového cukru
Postup
Galaretku zalejeme prevarenou vriacou vodou, miešame do úplného rozpustenia. Jemne vychladenú galaretku nalejeme do pohárov a vložíme šikmo do chladničky. Necháme úplne stuhnúť. V miske zmiešame smotanu, práškový a vanilkový cukor a navrstvíme ju do pohára na stuhnutú galaretku.

|
Sobota, 16 Júl 2011 18:05 |
Ingrediencie
1/4 červeného melóna, šťava z jedného pomaranča, šťava z jedného citróna, práškový cukor, ľadová drť
Postup
Nakrájaný a odkôstkovaný melón zmixujeme s pomarančovou a citrónovou šťavou. Pridáme ľadovú drť a cukor podľa chuti a ešte raz premixujeme.

|
Sobota, 02 Júl 2011 17:38 |
Ingrediencie
250 g mrazeného gaštanového pyré, 1 smotana na šľahanie, 1 vanilkový cukor, dlhé piškóty, banány, vajíčkový likér
Postup
Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme. Boky pohára ozdobíme dlhými piškótami. Na dno pohára uložíme na kolieska nakrájané banány. Pokvapkáme likérom, nastrúhame pyré, navrstvíme vyšľahanú smotanu a postup opakujeme.

|
Sobota, 23 Apríl 2011 16:31 |
Ingrediencie
200 ml smotany na šľahanie, 100 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 salko, 200 g čokolády na varenie, 400 ml rumu
Postup
Do hrnca vylejeme smotanu, cukor a mlieko. Privedieme to takmer k varu. Odstavíme, vmiešame polámanú čokoládu a vrátime na šporák. Privedieme k varu. Miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme jemne vychladnúť a do vlažnej zmesi vylejeme salko a dobre premiešame. Nakoniec prilejeme rum. Skladujeme v chlade.

|
Utorok, 26 Október 2010 09:09 |
Ingrediencie
250 ml Acidka s vanilkovou príchuťou, 1 konzerva mandarínok, 1 vanilkový puding bez varenia Olé, 2-3 vanilkové cukry, 300 g kyslej smotany, piškóty
Postup
Acidko, šťavu z kompótu, puding Olé uzatvoríme do dózy a dôkladne zatrasieme. Pridáme kyslú smotanu, cukor a všetko spolu premiešame. Na spodok pohárov rozložíme piškóty, mandarinky a navrstvíme acidkový krém. Ozdobíme zvyšnými mandarínkami a necháme v chlade postáť.
zdroj:www.mimibazar.sk

|
Štvrtok, 22 Júl 2010 04:21 |
Ingrediencie 250 g mrazeného ovocia, 250 g hustého bieleho jogurtu, práškový cukor podľa chuti ( záleži na kyslosti ovocia ) Postup Zamrznuté ovocie nasypeme do misky, premiešame s jogurtom, cukrom, prelejeme do mixéra a krátko rozmixujeme na kašu. Ihneď rozlejeme do pohárov a podávame. Pozor, mixér musí byť výkonný, ktorý si poradí aj s kúskami ľadu. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz |
Utorok, 20 Júl 2010 12:02 |
Ingrediencie 1 l vody, 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru, kúsok celej škorice, 3 klinčeky, 2 lyžice medu, šťava z jedného citróna Postup Zázvor očistíme, nastrúhame a zalejeme horúcou, prevarenou vodou, pridáme škoricu, klinčeky a necháme 20 minút vyluhovať. Hotový čaj precedíme, dochutíme medom, šťavou z citróna a podávame. Zázvor pôsobí preventívne proti nevoľnostiam, zlepšuje funkciu čriev, uvoľňuje koliku a plynatosť, pomáha pri pokazenom žalúdku. Znižuje možnosť výskytu krvných zrazenín, riedi krv a tým zabraňuje upchávaniu ciev. Pomáha pri kašli a nachladnutí, posilňuje imunitný systém. Zastavuje zápaly pri reumatických bolestiach, strnulosti a opuchoch. Pôsobí upokojujúco.
|
Nedeľa, 18 Júl 2010 16:28 |
Ingrediencie 1 čerstvý ananás, práškový cukor, citrón, kocky ľadu Postup Ananás očistíme. Do mixéra vlejeme 150 ml vody. Pridáme na kocky nakrájaný ananás, cukor podľa chuti a citrónovú šťavu. Podľa potreby môžeme zriediť vodou. Podávame chladené s kockami ľadu a ozdobené ananásom. |
Štvrtok, 25 Február 2010 16:22 |
Ingrediencie 250 ml smotany na šľahanie, 4 lyžice práškového cukru, 7 lyžíc nutely, 2 lyžičky medovníkového korenia, 200 ml rumu Postup Všetky suroviny v mixéri do hladka vymixujeme. Necháme v chlade postáť. Vzhľadom na to, že likér obsahuje smotanu neskladujeme ho dlho. zdroj:www.mimibazar.sk
|
|
|