Poháre a nápoje
Citrónový punč PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 10 Október 2011 11:50

Ingrediencie

250 ml rumu, 1 l vody, 5 citrónov, 750 ml červeného vína, cukor, med

Postup

Citróny dobre umyjeme, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Do hrnca dáme variť vodu s cukrom podľa chuti, citrónovú kôru. Varíme cca 1 minútu. Potom prilejeme víno, citrónovú šťavu a necháme prejsť varom. Nakoniec vlejeme rum  a už ina prehrejeme. Podľa chuti dosladíme medom. Hotový punč precedíme.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 


 
Galaretkový pohár PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 06 Október 2011 19:41

Ingrediencie

1 tyrkysovú galaretku, 400 ml vody, 2 kyslé smotany, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice práškového cukru

Postup

Galaretku zalejeme prevarenou vriacou vodou, miešame  do úplného rozpustenia. Jemne vychladenú galaretku nalejeme do pohárov a vložíme šikmo do chladničky. Necháme úplne stuhnúť. V miske zmiešame smotanu, práškový a vanilkový cukor a navrstvíme ju do pohára na stuhnutú galaretku.

 

 
Melónový kokteil PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 16 Júl 2011 18:05

Ingrediencie

1/4 červeného melóna, šťava z jedného pomaranča, šťava z jedného citróna, práškový cukor, ľadová drť

Postup

Nakrájaný a odkôstkovaný melón zmixujeme s pomarančovou a citrónovou šťavou. Pridáme ľadovú drť a cukor podľa chuti a ešte raz premixujeme.

 


 
Gaštanová pochúťka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 02 Júl 2011 17:38

Ingrediencie

250 g mrazeného gaštanového pyré, 1 smotana na šľahanie, 1 vanilkový cukor, dlhé piškóty, banány, vajíčkový likér

Postup

Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme. Boky pohára ozdobíme dlhými piškótami. Na dno pohára uložíme na kolieska nakrájané banány. Pokvapkáme likérom, nastrúhame pyré, navrstvíme vyšľahanú smotanu a postup opakujeme.

 


 
Čokoládový likér PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 23 Apríl 2011 16:31

Ingrediencie

200 ml smotany na šľahanie, 100 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 salko, 200 g čokolády na varenie, 400 ml rumu

Postup

Do hrnca vylejeme smotanu, cukor  a mlieko. Privedieme to takmer k varu. Odstavíme, vmiešame polámanú čokoládu a vrátime na šporák. Privedieme k varu. Miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme jemne vychladnúť a do vlažnej zmesi vylejeme salko a dobre premiešame. Nakoniec prilejeme rum. Skladujeme v chlade.

 


 
Trasený krém z acidka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 26 Október 2010 09:09

Ingrediencie

250 ml Acidka s vanilkovou príchuťou, 1 konzerva mandarínok, 1 vanilkový puding bez varenia Olé, 2-3 vanilkové cukry, 300 g kyslej smotany, piškóty

Postup

Acidko, šťavu z kompótu, puding Olé uzatvoríme do dózy a dôkladne zatrasieme. Pridáme kyslú smotanu, cukor  a všetko spolu premiešame. Na spodok pohárov rozložíme piškóty, mandarinky a navrstvíme acidkový krém. Ozdobíme zvyšnými mandarínkami a necháme v chlade postáť.

zdroj:www.mimibazar.sk


 
Ovocná skorozmrzlina PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 22 Júl 2010 04:21

Ingrediencie

250 g mrazeného ovocia, 250 g hustého bieleho jogurtu, práškový cukor podľa chuti ( záleži na kyslosti ovocia )

Postup

Zamrznuté ovocie nasypeme do misky, premiešame s jogurtom, cukrom, prelejeme do mixéra a krátko rozmixujeme na kašu. Ihneď rozlejeme do pohárov a podávame. 

Pozor, mixér musí byť výkonný, ktorý si poradí aj s kúskami ľadu. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
Zázvorový čaj PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 20 Júl 2010 12:02

Ingrediencie

1 l vody,  1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru, kúsok celej škorice, 3 klinčeky, 2 lyžice medu, šťava z jedného citróna

Postup

Zázvor očistíme, nastrúhame a zalejeme horúcou, prevarenou vodou, pridáme škoricu, klinčeky a necháme 20 minút vyluhovať. Hotový čaj precedíme, dochutíme medom, šťavou z citróna a podávame.

Zázvor pôsobí preventívne proti nevoľnostiam,  zlepšuje funkciu čriev, uvoľňuje koliku a plynatosť, pomáha pri pokazenom žalúdku. Znižuje možnosť výskytu krvných zrazenín, riedi krv a tým zabraňuje upchávaniu ciev. Pomáha pri kašli a nachladnutí, posilňuje imunitný systém. Zastavuje zápaly pri reumatických bolestiach, strnulosti a opuchoch. Pôsobí upokojujúco.

 

 

 

 
Ananásové osvieženie PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 Júl 2010 16:28

Ingrediencie

1 čerstvý ananás, práškový cukor, citrón, kocky ľadu

Postup

Ananás očistíme. Do mixéra vlejeme 150 ml vody. Pridáme na kocky nakrájaný ananás, cukor podľa chuti a citrónovú šťavu. Podľa potreby môžeme  zriediť vodou. Podávame chladené s kockami ľadu a ozdobené ananásom. 

 

 

 

 
Medovníkový likér PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 25 Február 2010 16:22

Ingrediencie

250 ml smotany na šľahanie, 4 lyžice práškového cukru, 7 lyžíc nutely, 2 lyžičky medovníkového korenia, 200 ml rumu

Postup

Všetky suroviny v mixéri do hladka vymixujeme. Necháme v chlade postáť. Vzhľadom na to, že likér obsahuje smotanu neskladujeme ho dlho.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 

 
Vianočný punč PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 December 2009 20:34

Ingrediencie

2 sáčky čierneho čaju, 500 ml červeného vína, 250 ml rumu, 1 citrón, 1 pomaranč, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 2 klinčeky, 1 kúsok celej škorice

Postup

V hrnci zmiešame víno s rumom, pridáme vyžmýkanú šťavu z citróna, pomaranča, citrónovú kôru, cukor, korenie, zohrejeme a necháme prejsť varom. Zvlášť uvaríme 500 ml silného čaju a prilejeme do hrnca k rumu. 

zdroj:www.kucharkazeslovacka.ic.cz

 


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 2 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist