Poháre a nápoje
Banánový tofu koktail PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 16 November 2009 14:25

Ingrediencie

1 veľký banán, 200 g bieleho syru tofa, 400 ml mlieka, 1 lyžicu vanilkového cukru, 2 lyžice medu

Postup

Tofu pokrájame na menšie kúsky, spolu s mliekom vložíme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme nakrájaný banán, cukor, med a minútu mixujeme. Zdobíme sezónnym ovocím a hneď podávame. 

 


 

 

 
Medovina PDF Tlačiť E-mail
Streda, 14 Október 2009 15:05

Ingrediencie

4 lyžice tekutého medu, 500 ml silného čierného čaju, kúsok celej škorice, 2 klinčeky, 2 lyžice rumu, 200 ml bieleho vína, 1 citrón

Postup

Čierny čaj, škoricu, klinčeky a polovicu umytého nakrájaného citróna privedieme do varu a miernym varom varíme 2 minúty. Pridáme víno a krátko prehrejeme, ale nevaríme. Med vymiešame s rumom, rozdelíme do pohárov, zalejeme precedeným horúcim ochuteným čajom, premiešame a ozdobíme plátkami citróna. 

 


 

 
Kakaový termix PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 05 Október 2009 11:40

Ingrediencie

300 ml mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 2 zarovnané lyžice kakaa,  4 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžica masla, 250 g hrudkovitého tvarohu, 250 g bielého jogurtu, 2 lyžice práškového cukru

Postup

Z mlieka, pudingu, kakaa a kryštálového cukru si uvaríme hustý puding. Po odstavení vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Ponorným mixérom vymiešame puding, tvaroh, jogurt a práškový cukor na hladkú kašu. Rozdelíme do mištičiek a necháme v chlade odstáť.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Pečený čaj PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 25 September 2009 15:47

Ingrediencie

2 kg ľubovoľného ovocia (väčšie ovocie treba pokrájať),  500-700 g kryštálového cukru, korenie podľa chuti (škorica, klinčeky, badyán..), 1-2 umyté citróny, rum (podľa uváženie, nemusí ísť)

Postup

Očistené ovocie odkôstkujeme, väčšie narežeme. Citrón olúpeme a pokrájame na kocky, alebo len vymačkáme šťavu. Všetko dáme do hlbšieho plechu, posypeme cukrom a pridáme korenie. Premiešame a vložíme do rúry pri teplote 170 stupňov a pečieme asi 30-40 minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry vmiešame rum. 

Plníme do fľaštičiek so šrubovacím uzáverom, položíme ich viečkom dolu a necháme vychladnúť. 

Použitie: Do hrnčeka dáme 2-3 lyžičky ovocnej zmesy a zalejeme horúcou vodou. Získame tým čaj lahodnej chuti, ktorý je výborný horúci aj studený. 

Existuje niekoľko variant tohto čaju.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 


 

 
Vtáčie mlieko PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 27 Júl 2009 18:20

Ingrediencie

160 g kryštálového cukru, 1,2 l mlieka, 4 vajcia, 2 vanilkové cukry, 1 zlatý klas

Postup

Z bielkov a polovice kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko dáme variť. Do vriaceho mlieka lyžičkou zavárame snehové halušky, ktoré na slabom ohni povaríme. Po uvarení ich vyberieme do misky a do mlieka pridáme druhú polovicu cukru aj vanilkový cukor. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame zlatý klas, žĺtky a pridáme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania krátko povaríme. Uvarený krém vlejeme do misky a na vrch poukladáme snehové halušky.

 

 

 

 
Banány v čokoláde PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 13 Júl 2009 12:59

Ingrediencie

3 banány, 1 l vody, 1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice kakaa, 8 lyžíc kryštálového cukru, šľahačka

Postup

Na dno pohárov narežeme banány. Do vody pridáme Zlatý klas, vanilkový, kryštálový cukor, kakao a všetko dôkladne premiešame. Za stáleho miešanie privedieme zmes do varu a varíme asi 1 minútu. Po odstavení zmes nalejeme do pohárov. Po vychladnutí ozdobíme šľahačkou. 

 


 

 
Mrazená káva PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 13 Júl 2009 12:52

Ingrediencie

200 ml vody, 7 g mletej kávy, 1 kopček vanilkovej zmrzliny, 1 lyžička cukru, šľahačka na ozdobu

Postup

Kávu zalejeme vriacou vodou, pridáme cukor a necháme vychladnúť. Do skleneného pohára dáme zmrzlinu, prelejeme precedenou kávou a ozdobíme šľahačkou. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Likér z ľadových gaštanov PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 10 Apríl 2009 14:17

Ingrediencie

250 ml smotany na šľahanie, 1 salko, 3 tyčinky ľadové gaštany, 4 kocky varovej čokolády, 0,5 l rumu

Postup

Smotanu vylejeme do hrnca, pridáme polámané tyčinky ľadových gaštanov, horkú čokoládu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť a krátko povaríme. Smotanovú zmes necháme vychladnúť, pridáme salko, rum a dôkladne premiešame. Hotový likér prelejeme do sklenených fliaš.

 

 

 

 

 
Domáci pribináčik PDF Tlačiť E-mail
Streda, 01 Apríl 2009 08:59

Ingrediencie

250 g mäkkého tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor

Postup

Všetky suroviny vyšľaháme v elekrickom šľahači do hladka. Podľa vkusu dozdobíme. Pred podávaním necháme postáť v chlade.

 


 

 

 
Horúca čokoláda PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Marec 2009 16:53

Ingrediencie

50 g čokolády na varenie, 125 ml mlieka, 125 ml smotany na varenie, mletá škorica, 1 vanilkový cukor

Postup

Do hrnca nalejeme mlieko a smotanu, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a pomaly zahrievame, kým sa čokoláda nerozpustí. Ochutíme škoricou, vanilkovým cukrom a necháme prejsť varom. Potom stiahneme z ohňa a našľaháme metličkou. 

 


 

 
Jahodový pohár so želatinou PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 09 Marec 2009 11:18

Ingrediencie

2 balíčky červeného želé v prášku, 5 lyžíc kryštálového cukru, 2 konzervy jahôd, šľahačka

Postup

Šťavu z jahôd doplníme vodou do 500 ml. Obsah sáčkov zmiešame s cukrom, tekutinou a premiešame. Vlejeme do hrnca a privedieme do varu, varíme asi 1 minútu. Do pohárov si dáme odkvapkané jahody a zalejeme teplou želatinou. Necháme stuhnúť a ozdobíme šľahačkou.

 

 

 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 3 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist