Polievky
Brokolicová so smotanou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 03 September 2011 10:23

Ingrediencie

500 g brokolice, 2 kocky kuracieho bujóna, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 200 ml smotany na varenie, petržlenová vňať

Postup

Brokolicu očistíme a rozoberieme na ružičky. Zalejeme ho asi 1 l vody, pridáme bujón, čierne korenie a varíme domäkka. Uvarenú brokolicu rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme smotanu a krátko povaríme. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

 


 
Zeleninová s mletým mäsom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Júl 2011 09:14

Ingrediencie

2 petržleny, 2 mrkvy, 200 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 2 kocky zeleninového bujónu, olej

Postup

Očistenú zeleninu nahrubo nastrúhame. Na oleji osmažíme mleté mäso, pridáme strúhanú zeleninu, posolíme, okoreníme a spoločne osmažíme. Zalejeme cca 1,5 l vody, pridáme bujón a polievka uvaríme.

 


 
Karfiolová s krutónmi PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 05 Júl 2011 12:48

Ingrediencie

1 malý karfiol, 1 väčšia mrkva, 2 lyžice masla alebo oleja, 1 lyžica hladkej múky, soľ, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, 1 zeleninový bujón, 2 staršie rohlíky

Postup

Na rozohriatý tuk nasypeme múku a upražíme svetlú zápražku. Zalejeme studenou vodou, osolíme, okoreníme a vložíme na kúsky nakrájanú zeleninu a bujón. Varíme do zmäknutia zeleniny. Polievku dohladka rozmixujeme , ak je príliš hustá rozriedime ju vodou. Dochutíme soľou, strúhaným muškátovým orieškom a necháme krátko prejsť varom. Na tanieri ozdobíme pečenými kockami z rohlíkov.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Špargľová polievka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 Máj 2011 14:54

Ingrediencie

500 g špargle, 1,5 l vody, soľ, kocka slepačieho bujóna, 2 strúčiky cesnaku, olej, 1 lyžica hladkej múky, 2 zemiaky, 1 kyslá smotana, 2 žĺtky, muškátový oriešok

Postup

Očistenú špargľu dáme variť do osolenej vody. Varíme cca 8-10 minút. Pripravíme si zásmažku z oleja a múky, ktorú zalejeme vývarom z uvarenej špargle. Pridáme bujón, pokrájanú špargľu, prelisované strúčiky cesnaku. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a uvaríme domäkka. Nakoniec zamiešame smotanu so žĺtkami, dochutíme strúhaným muškátovým orieškom a necháme prejsť varom.

 

 
Cícerová s krúpami PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 31 Január 2011 11:10

Ingrediencie

250 g sušeného cíceru, hrsť pšeničných krúp, 2 mrkvy, 1 zeleninový bujón, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

Postup

Večer pred varením si namočíme cícer do vody. Ráno cícer precedíme a opláchneme. Zalejeme ho čistou vodou, pridáme bujón a varíme do polomäkka. Potom pridáme opláchnuté krúpy, očistenú a nahrubo postrúhanú mrkvu a varíme domäkka. Polievku dochutíme soľou, korením a strúhaným muškátovým orieškom.

 


 
Polievka z pečenej mrkvy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 23 Január 2011 11:45

Ingrediencie

1 kg mrkvy, 340 g červenej cibule, 3 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 smotana na varenie

Postup

Očistenú mrkvu a cibuľu  nakrájame na väčšie plátky. Pripravenú zeleninu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme rascou a korením. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút, pokiaľ nezmäkne. Medzitým si pripravíme zeleninový vývar a upečenú zeleninu v polievke rozmixujeme. Pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Podľa chuti dosolíme.

 


 
Alsaská polievka PDF Tlačiť E-mail
Streda, 12 Január 2011 10:25

Ingrediencie

3 lyžice šošovice, 1 mrkva, 2 zemiaky, 1 petržlen, kúsok zeleru, 100 g udeného mäsa alebo klobásy, 1/2 lyžice masti, 1 lyžica hladkej múky, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ

Postup

Šošovicu preberieme, umyjeme a deň pred varení, namočíme do 1 1/2 l sudenej vody. Na druhý deň ju v tej istej vode uvaríme. Počas varenia pridáme na kocky pokrájané mäso a soľ. Neskoršie pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a zemiaky. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme do nej postrúhanú cibuľu a rozotretý cesnak. Keď cibuľa začne ružovieť, pridáme mletú papriku, čierne korenie, zalejeme troškou studenej vody, vymiešame na hladkú kašu. Potom ju pridáme k uvarenej šošovici, povaríme a podávame.

 


 
Tirolská zemiaková polievka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 December 2010 15:50

Ingrediencie

600 g zemiakov, 1 cibuľa, 1 lyžica masla, soľ, mleté čierne korenie, 700 ml mlieka, 3 lyžice posekaných čerstvých byliniek, muškátový oriešok

Postup

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Ošúpanú cibuľu posekáme najemno. V hrnci rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme pokrájané zemiaky a chvíľu spolu pražíme. Potom prilejeme 100 ml vody, privedieme do varu a pomaly varíme asi 20 minút. Osolíme a ochutíme čiernym korením. Potom polievku rozmixujeme, prelejeme späť do hrnca, necháme prevrieť a postupne vmiešame mlieko. Krátko pred dovarením pridáme do polievky pripravené bylinky a dochutíme muškátovým orieškom. Podávame posypanú opraženými kockami bieleho chleba.

 


 
Karfiolová polievka s hráškom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 November 2010 05:41

Ingrediencie

1 karfiol, 200 g mrazeného hrachu, 2 zemiaky, 2 kocky zeleninového bujónu, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 lyžica hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, olej

Postup

Do hrnca vložíme na ružičky rozobratý karfiol, zalejeme vodou, pridáme bujón, na kocky nakrájané zemiaky a varíme do polomäkka. Vsypeme hrášok. Na oleji osmažíme  múku, papriku a vlejeme do polievky. Polievku dochutíme soľou, korením a nakoniec prelisovaným cesnakom. Krátko povaríme.

 


 
Drožďová s párkom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 30 Október 2010 14:06

Ingrediencie

olej, cibuľa, 1 kocka droždia, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 50 g mrkvy, soľ, mleté čierne korenie, 2 párky

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a za stáleho miešania osmažíme. Potom pridáme múku, popražíme, mletú sladkú papriku a zalejeme vodou ( asi 1,5 l). Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu a varíme domäkka. Pred koncom varenie pridáme na kolieska nakrájané párky. Polievku dochutíme soľou a korením.

 


 
Brokolicová s ružičkovým kelom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 29 Október 2010 14:10

Ingrediencie

1 menšia brokolica, 400 g ružičkového kelu, asi 2 l vody, 2 kocky zeleninového bujónu, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 2 strúčiky cesnaku

Postup

Brokolicu očistíme a rozoberieme na ružičky. Do hrnca vložíme brokolicu, očistený kel a zalejeme vodou. Vložíme bujón a varíme domäkka. Počas varenia vložíme prelisovaný cesnak, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a podľa chuti dosolíme.

 


 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 3 z 20

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist