Polievky
Savojská zemiaková polievka PDF Tlačiť E-mail
Streda, 19 Máj 2010 07:55

Ingrediencie

5 mrkvy, cibuľa, 4 stredne veľké zemiaky, petržlenová vňať, maslo, 2 kocky zeleninového bujónu, 2 lyžice hladkej múky, soľ, muškátový oriešok

Postup

Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a osmažíme. Posypeme múkou, premiešame, krátko smažíme a zalejeme vodou. Pridáme bujón, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka. Dochutíme soľou, strúhaným orieškom. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

 

 

 

 
Karfiolová polievka s tofu PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 10 Máj 2010 13:12

Ingrediencie

1/2 veľkého karfiolu, 4 zemiaky, 100 g bieleho tofu, 1 cibuľa, olej, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 kocka zeleninového bujóna, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku a zalejeme vodou. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol, na kocky nakrájané zemiaky, bujón, korenie  a uvaríme domäkka. Nakoniec vmiešame na kocky nakrájané tofu a necháme krátko prejsť varom. Podľa chuti dosolíme. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.

 

 

 

 
Šampiňónová polievka s kôprom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 09 Máj 2010 10:13

Ingrediencie

3 zemiaky, 300 g šampiňónov, 250 ml smotany na varenie, 1 lyžica posekaného kôpru, 1 lyžica hladkej múky, soľ, 2 bobkové listy, 4 guličky nového korenia, 1 lyžica octu

Postup

Olúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme bobkové listy, korenie a privedieme do varu. K variacim sa zemiakom prisypeme na plátky narezané šampiňóny a varíme do zmäknutia. V smotane rozmiešame múku a prilejeme ju k polievke. Pridáme kôpor, ocot, premiešame a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec vyberieme z polievky bobkové listy, nové korenie a polievku dochutíme soľou, poprípade octom. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Strúhanková polievka s hráškom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 30 Apríl 2010 15:20

Ingrediencie

2 lyžice strúhanky, 2 vajcia, masť alebo olej, soľ, Podravka, zelená petržlenka, 1 konzerva hrášku

Postup

Na tuku opražíme strúhanku, vyklepneme vajíčka, miešame, až sa vytvoria hrudky. Zalejeme litrom studenej vody, pridáme precedený hrášok, povaríme, posolíme, dochutíme Podravkou a zelenou petržlenkou.

 


 

 
Francúzska zeleninová polievka PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 26 Apríl 2010 09:04

Ingrediencie

2 mrkvy, 1 pór, 250 g hlávkovej kapusty, 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, 2 kocky zeleninového bujónu, olej

Postup

Kapustu nakrájame na rezance, mrkvu, pór na kolieska a zemiaky na kocky. Pripravenú zeleninu osmažíme na oleji a zalejeme asi 2 l vody. Pridáme bujón, korenie a varíme domäkka. Podľa chuti posolíme.

 


 

 
Zemiaková polievka so šunkou PDF Tlačiť E-mail
Streda, 21 Apríl 2010 09:48

Ingrediencie

350 g zemiakov, rasca, soľ, 1 smotana na varenie, 2 lyžice krupice, 1 kocka zeleninového bujóna, 100 g plátkovej šunky, soľ, sušený cesnak, 1 lyžička octu

Postup

Na kocky narezané zemiaky zalejeme asi 1 l vody a uvaríme s bujónom do polomäkka. Posypeme rascou, krupicou, cesnakom, premiešame a vlejeme smotanu. Varíme do zmäknutia zemiakov. Polievku dochutíme soľou, octom. Ku koncu varenia pridáme nakrájanú šunku. 

 


 

 
Kapustová so šošovicou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 17 Apríl 2010 13:20

Ingrediencie

300 g šošovice, 250 g kyslej kapusty, olej, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, soľ, 2 zemiaky, cukor, 1 lyžička octu, mleté čierne korenie

Postup

Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu bez šťavy a zápražku pripravenú z oleja, nadrobno pokrájanej cibuli a múky. Všetko osolíme a povaríme. Asi 15 minút pred dovarením pridáme do polievky na kocky nakrájané zemiaky. Nakoniec dochutíme trochou cukru, octom a mletým čiernym korením.

 


 

 

 
Lefeta PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 16 Apríl 2010 12:34

Ingrediencie

500 g zemiakov, 4 zrnká celého čierneho korenia, 1/2 lyžičky rasce, 1 menšia cibuľa, 1 masox, 100 g slaniny, 1 lyžička hladkej múky, mletá sladká paprika, a strúčik cesnaku, 1 vajce, soľ, petržlenová vňať

halušky: 300 g zemiakov, 100 g hladkej múky, soľ

Postup

Zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme 1,5 l vody, pridáme čierne korenie, rascu, celú cibuľu, osolíme a dáme variť. Keď sú zemiaky uvarené, cibuľu vyberieme a zemiaky vo vode rozpučíme. Dolejeme 0,5 l vriacej vody, pridáme masox, prelisovaný cesnak a necháme prejsť varom. Slaninu nakrájame na kocky, upražíme a oškvarky vyberieme. K masti pridáme múku, červenú papriku a zásmažku prilejeme do polievky. Povaríme ešte asi 10 minút. Vmiešame rozšľahané vajíčko. 

Zemiaky na halušky ošúpeme a postrúhame. Pridáme múku, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré pretláčame cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Pomiešame, varíme približne 2 minúty a scedíme. Hotové halušky rozdelíme do tanierov, zalejeme polievkou, pridáme oškvarky a posypeme petržlenovou vňaťou. 

 


 

 

 
Loštická cesnačka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 13 Apríl 2010 16:02

Ingrediencie

1 mrkva, 1 petržlen, 1 malá cibuľa, 1-2  zemiaky, trochu oleja, soľ, mleté čierne korenie, cesnak podľa chuti, olomoucké syrečky, zelená petržlenka

Postup

Na tuku speníme pokrájanú cibuľu, pridáme postrúhanú mrkvu, petržlen a spoločne osmažíme. Zalejeme vodou, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Do hotovej polievky zamiešame prelisované cesnaky a posekanú petržlenku. Na tanier dáme koliesko syrečka pokrájaného na kocky a zalejeme horúcou polievkou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz 

 


 

 

 
Cestovinová cesnačka PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 12 Apríl 2010 10:54

Ingrediencie

2 zemiaky, 1 cibuľa, 1 hlávka cesnaku, olej, hrsť cestovín, 1 kocka masoxu, soľ, zelená petržlenka

Postup

Zemiaky narežeme na kocky a dáme variť do osolenej vody (asi 1,5 l)  spolu s masoxom. Na troške oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno posekaný cesnak a spoločne chvíľu osmažíme. Ak sú zemiaky mäkké, pridáme cestoviny do polievky, osmaženú cibuľu s cesnakom a všetko spoločne povaríme asi 3 minúty. Podľa chuti dosolíme a vmiešame petržlenovú vňať.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
Drobková polievka s ryžou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 08 Apríl 2010 14:50

Ingrediencie

200 g kuracích drobkov, 2 mrkvy, 1 petržlen, 2 kocky zeleninového bujóna, soľ, zelená petržlenka, 40 g ryže

Postup

Očistené a nakrájané drobky vložíme do vody, pridáme bujón a varíme do polomäkka. Pridáme nakrájanú zeleninu, ryžu a uvaríme domäkka. Do hotovej polievky pridáme nadrobno nakrájanú petržlenku. Podľa chuti dosolíme. 

 


 

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 6 z 20

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist