Štvrtok, 28 Január 2010 10:13 |
Ingrediencie 500 g zemiakov, 200 g klobásy, 2 krajce chleba, 1 cibuľa, 1 kocka masoxu, 1 lyžica masti, soľ Postup Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu, na kocky nakrájané zemiaky a chlieb. Všetko spolu opražíme. Zalejeme vriacou vodou, pridáme masox a varíme domäkka. Podľa chuti dosolíme.
|
Streda, 27 Január 2010 10:07 |
Ingrediencie 1 lyžica masla, 3 lyžice strúhanky, 1 vajce, hrsť nakrájanej zeleniny, 1 kocka masoxu, soľ, mleté čierne korenie Postup V hrnci rozpustíme maslo, pridáme strúhanku a za stáleho miešania posmažíme. Odstavíme z ohňa, pridáme celé vajce a miešame pokiaľ sa nevytvoria hrudky. Zalejeme litrom vody, pridáme ľubovoľnú zeleninu, masox, soľ, korenie a varíme do zmäknutia zeleniny. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Sobota, 23 Január 2010 09:46 |
Ingrediencie 4 zemiaky, 1,5 l vody, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, rasca, soľ, 250 g bryndze, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 200 ml mlieka, 2 strúčiky cesnaku Postup Vo vode uvaríme na drobno pokrájané zemiaky, cibuľu, pridáme rascu , bobkové listy a soľ. V miske si rozmiešame bryndzu s paprikou a mlieko. Vlejeme k uvareným zemiakom, pridáme prelisované cesnaky. Necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme.
|
Pondelok, 18 Január 2010 11:16 |
Ingrediencie 5 lyžíc ryže, vývar z bravčových kostí, 2 cibule, 50 g strúhaného kokosu, 3 lyžice kečupu, 4 rozdrvené klinčeky, 1 lyžička mletej rasce, mleté čierne korenie, 1/4 lyžičky škorice, 3 lyžičky kari, soľ Postup Najprv si pripravíme vývar z kosti. Potom pridáme ryžu, na drobno nakrájanú cibuľu, kokos, klinčeky, rascu, soľ a varíme. Keď je ryža skoro uvarená, pridáme čierne korenie, kari, škoricu, kečup a varíme asi 10 minút. zdroj:www.toprecepty.cz |
Štvrtok, 14 Január 2010 11:22 |
Ingrediencie 250 g farebnej fazule, 2,5 l kuracieho vývaru, 500 g paradajkového pretlaku, 100 g slaniny, 100 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 200 g paradajok, 100 g zeleru, 100 g mrkvy, 1 lyžica mletej papriky, oregano, tymián, soľ, mleté čierne korenie Postup Fazuľu si namočíme cez noc. Na druhý deň ju uvaríme v kuracom vývare. Zatiaľ čo sa varí si na pokrájanej slanine orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu s cesnakom, potom pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler, nakrájané paradajky a všetko spolu orestujeme. Potom pridáme do vývaru s fazuľou, dochutíme paprikou, tymiánom, oregánom a soľou. Pred dokončením vlejeme pretlak a krátko povaríme. zdroj:www.toprecepty.cz
|
Nedeľa, 10 Január 2010 09:34 |
Ingrediencie 200 g fazule, 400 g zemiakov, 250 ml smotany na varenie, 2 kocky zeleninového bujónu, 1 cibuľa, olej, 2 bobkové listy, soľ, ocot Postup Prebratú fazuľu umyjeme a namočíme cez noc do 1,5 l vody. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme fazuľu aj s vodou, bujón, bobkové listy. Keď je fazuľa takmer uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme do mäkka. Nakoniec primiešame smotanu, pridáme trochu octu a krátko povaríme.
|
Sobota, 09 Január 2010 12:18 |
Ingrediencie 350 g mrazeného hrachu, 2 lyžice oleja, 1 lyžica hladkej múky, 2 kocky zeleninového bujónu, soľ, mletá červená paprika, mletá rasca, 2 mrkvy, 3 párky Postup Na oleji opražíme múku, pridáme papriku, rascu, zalejeme vodou a vložíme hrach. Osolíme, pridáme bujón, na kolieska nakrájanú mrkvu a varíme do zmäknutia mrkvy. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájané párky a krátko povaríme. Podľa chuti dosolíme. |
Piatok, 08 Január 2010 12:58 |
Ingrediencie 80 g ovsenných vločiek, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 kocka zeleninového bujóna, 1 kocka 42g droždia, 1 cibuľa, maslo, soľ Postup Na masle osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozdrvené droždie pokiaľ nevonia. Potom pridáme vločky, krátko posmažíme a zalejeme asi 1,5 l vody. Pridáme bujón, postrúhanú a na kolieska nakrájanú zeleninu a varíme do zmäknutia. Podľa chuti polievku dosolíme.
|
Utorok, 05 Január 2010 14:22 |
Ingrediencie 700 g bravčového mäsa, 1 cibuľa, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, hrsť sušených húb, 3 kocky masoxu, olej, 1 kg zemiakov Postup Na oleji osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, mierne osolíme a pod pokrievkou dusíme asi 15 minút. Pridáme mletú papriku, korenie a zalejeme vodou asi 2,5l. Potom vložíme bujón, prelisovaný cesnak a odmočené huby. Varíme do zmäknutia mäsa, pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, ktoré uvaríme do mäkka. Polievku podľa chuti dosolíme.
|
Pondelok, 04 Január 2010 11:23 |
Ingrediencie 250 g šošovice, 4 guličky nového korenia, 3 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 2 hrste krúp, 1 mrkva, 1 petržlen, 2 kocky zeleninového bujónu Postup Šošovicu na noc zalejeme asi 2 l vody. Druhý deň pridáme guličky korenia, bobkový list, bujón a varíme do polomäkka. Korenie vyberieme, bobkový list, pridáme krúpy, na kolieska pokrájanú zeleninu, majoránku, čierne korenie a varíme do zmäknutia krúp a zeleniny. Nakoniec polievku dochutíme soľou.
|
|
|