Fínska rybacia polievka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 29 Január 2019 15:33

Ingrediencie

1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 malá cibuľa, 2 zemiaky, 2 lyžice masla, 2 lyžice mrazený hrášok, 200 ml smotany na šľahanie, 250 g rybie filé, 1/2 zväzku čerstvého kôpra, citrónová šťava na dochutenie, soľ, biely peper

Postup

V rybacom vývare uvaríme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Vývar scedíme.

Cibuľu a zemiaky očistíme a nakrájame zemiaky na  kocky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozohrejeme maslo, orestujeme cibuľu, vsypeme zemiaky a zalejeme precedeným vývarom a varíme pokiaľ zemiaky nezmäknú.

Rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém. Vsypeme do nej hrášok, mrkvu, petržlen, vlejeme smotanu a 3 minúty povaríme.

Rybu nakrájame na kocky, kôpor nasekáme a spolu vsypeme do polievky. Povaríme. Dochutíme citrónom, soľou a peprom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist