Pomazánky
Bryndzová pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Jún 2011 06:26

Ingrediencie

200 g bryndze, 100 g masla, sladká mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ, veľká cibuľa

Postup

Zmäknuté maslo vymiešame s červenou paprikou a korením, pridáme bryndzu, znova premiešame a nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Podľa chuti posolíme.

 


 
Reďkovková pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 25 Február 2011 06:19

Ingrediencie

3 viazaničky reďkovky, 100 g masla, 3 kusy krémového syra, 3 vajcia uvarené na tvrdo, citrónová šťava, soľ, mletá sladká paprika

Postup

Zmäknuté maslo vymiešame so syrom, osolíme, okoreníme. Pridáme narezané reďkovky, pokrájané vajíčka a premiešame. Ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s čerstvým pečivom.

 


 
Sardelová pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 13 Január 2011 15:35

Ingrediencie

50 g rastlinného tuku, 200 g roztierateľného syra, 1 lyžička sardelovej pasty, 50 g cibule, 50 g smotany na šľahanie

Postup

Rastlinný tuk vymiešame so syrom a sardelovou pastou. Pridáme jemne nakrájanú cibuľu, premiešame a nakoniec vmiešame ušľahanú šľahačku. Dôkladne premiešame a necháme v chlade postáť.

 


 
Vajíčková pomazánka s mrkvou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 08 Január 2011 16:15

Ingrediencie

1 veľká mrkva, 100 g strúhaného syra, 4 vajíčka uvarených na tvrdo, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml tatárskej omáčky

Postup

V miske zmiešame najemno nastrúhanú mrkvu, syr, na malé kocky narezané vajíčka s tatárskou omáčkou. Pomazánku podľa chuti osolíme, okoreníme. Dôkladne premiešame a necháme v chlade postáť.

 


 
Šunková nátierka s cottage PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 26 Október 2010 09:02

Ingrediencie

200 g cottage cheese bez príchute, 150 g šunky, 3 trojuholníky syra, 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky, soľ podľa chuti, 1 malá cibuľa

Postup

Šunku narežeme na menšie kúsky. Všetky suroviny okrem cibule vložíme do mixéra a dôkldne rozmixujeme na kašu. Cibuľu nakrájame nadrobno a zmiešame ju s rozmixovanou nátierkou. Natierame na pečivo.


 
Tatárska zmes PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 31 August 2010 14:11

Ingrediencie

250 g mletého bravčového mäsa, 250 g mletého hovädzieho mäsa, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžica oleja, 140 g paradajkového pretlaku, 1 lyžica horčice, mleté čierne korenie, 1 chilli paprika, soľ, 100 g najemno nastrúhanej mrkvy, 100 g najemno nastrúhaného zeleru, 100 ml vody

Postup

Na oleji krátko posmažíme prelisovaný cesnak, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, vsypeme nastrúhanú zeleninu, vložíme nadrobno nakrájanú papričku a neprikryté za občasného miešania smažíme asi 20 minút. Na dno mixéra vlejeme pretlak, 100 ml vody a na to mäsovú zmes, ktorú rozmixujeme. Rozmixovanú zmes opätovne vlejeme na panvicu, pridáme horčicu a na miernom plameni smažíme asi 10 minút. Podľa chuti dosolíme. Po vychladnutí podávame na hrianke.

 

 

 

 
Pórková pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 13 Apríl 2010 16:13

Ingrediencie

300 g mäkkého syra so šunkou, 1 biely jogurt, 1 pór, vegeta, soľ

Postup

Syr vymiešame s jogurtom. Vsypeme nadrobno nakrájaný pór, ochutíme vegetou a soľou. Necháme v chlade postáť a natierame na pečivo.

 

 

 

 
Tvarohovo-tuniaková pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Marec 2010 15:27

Ingrediencie

1 plechovka tuniaka v oleji, 250 g mäkkého tvarohu, 1 lyžica rastlinného masla, 2 lyžice kečupu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Z tuniaka zlejeme olej, pokiaľ nie je drvený rozdrvíme ho. Pridáme tvaroh, maslo, kečup, prelisovaný cesnak  a vymiešame na hladkú hmotu. Posolíme, okoreníme a natierame na čerstvé pečivo.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 

 
Pečeňová paštéta PDF Tlačiť E-mail
Streda, 17 Február 2010 06:02

Ingrediencie

500 g kuracej pečene, 250 g bravčovej masti, mleté čierne korenie, mletá rasca, soľ, trochu vegety, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku

Postup

Kuracie pečienky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Masť na panvici roztavíme, pridáme pečienky, rascu, korenie a restujeme odkryté do zmäknutia. Hotovú pečienku posolíme a necháme postáť asi 5 minút. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť. Dochutíme cesnakmi a vegetou.  

 


 

 

 
Čabajková pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 11 Február 2010 15:40

Ingrediencie

200 g čabajkovej klobásy,  150 g masla, 2 lyžice rastlinného masla, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička vegety, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Klobásu olúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme masla, vegetu, rascu, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Dôkladne vymiešame.

 

 

 

 
Labužnícka nátierka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Február 2010 15:31

Ingrediencie

250 g syru Niva, 200 ml smotany na šľahanie, 100 g mletých vlašských orechov

Postup

Syr na jemno nastrúhame. Pridáme polovicu smotany a zmes rozpustíme vo vodnom kúpeli na hladkú hmotu. Necháme ju vychladnúť, pridáme orechy a zvyšok smotany. Dôkladne premiešame a necháme v chlade postáť. 

 


 

 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 3 z 5

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist