Pomazánky
Domáci cottage cheese PDF Tlačiť E-mail
Streda, 15 Apríl 2009 07:27

Ingrediencie

250 g tvarohu, 150 g bielého jogurtu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, pažitka

Postup

Tvaroh premiešame s jogurtom, posolíme, pridáme prelisovaný cesnak a nadrobno pokrájanú pažitku. 

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Vajíčková pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 Apríl 2009 18:26

Ingrediencie

125 g masla, 4 natvrdo uvarené vajíčka, 2 lyžičky plnotučnej horčice, cibuľa, soľ

Postup

Maslo vymiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, horčicou a soľou. Vajíčka nakrájame na drobné kocky a pridáme k maslu. Pomazánku dôkladne vymiešame. 

 


 

 
Špenátová nátierka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 24 Marec 2009 10:28

Ingrediencie

100 g masla, 50 g mrazeného špenátu, 1 vajce, 10 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ

Postup

Na oleji speníme nakrájanú cibuľku do ružova, pridáme špenát a dusíme asi 10 minút. Potom pridáme vajíčko a varíme do zhustnutia. Vychladené vmiešame do vyšľahaného masla a dochutíme soľou a prelisovaným cesnakom.

 

 

 

 
Nivová nátierka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Marec 2009 07:16

Ingrediencie

150 g syru Niva, 3 lyžice rastliného tuku (Rama, Perla...), 2 lyžice horčice, 1 stredná cibuľa

Postup

Nivu nastrúhame na jemnom strúhadle, vymiešame s rastlinným tukom a horčicou. Do tejto hmoty vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu.

 

 

 

 
Mrkvová pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 Marec 2009 12:17

Ingrediencie

3 väčšie mrkvy, 250 g tatárskej omáčky, soľ, 2 strúčiky cesnaku

Postup

Mrkvu najemno postrúhame a zmiešame ju s tatárskou omáčkou, prelisovaným cesnakom. Podľa chuti posolíme. Pred podávaním necháme v chlade odležať.

 


 

 

 

 

 
Syrová pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 05 Marec 2009 09:19

Ingrediencie

250 g syru eidam,  250 g tatárskej omáčky, soľ, 6 strúčikov cesnaku

Postup

Syr najemno nastrúhame. Pridáme prelisované cesnaky a zmiešame s tatárskou omáčkou. Podľa chuti dosolíme.

 

 

 

 
Rybacia nátierka PDF Tlačiť E-mail
Streda, 04 Marec 2009 07:39

Ingrediencie

1 konzerva sardiniek v oleji, 3 lyžice plnotučnej horčice, 1 cibuľa, 1 lyžica bieleho jogurtu, 1 lyžica kyslej smotany, soľ

Postup

V miske zmiešame vidličkou rozotreté sardinky s horčicou, narezenú cibuľu, jogurt, smotanu a soľ podľa chuti. Dôkladne vymiešame a pred podávaním odložíme na 30 minút do chladu.

 


 

 

 
Bryndzová nátierka so syrom PDF Tlačiť E-mail
Streda, 18 Február 2009 17:04

Ingrediencie

125 g bryndze, 100 g taveného syra, 1 nadrobno nakrájaná cibuľa, 1 lyžička vegety, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky, soľ, 1 lyžica oleja

Postup

Bryndzu rozmiešame v miske. Pridáme syr, vegetu, cibuľu, rascu, papriku, štipku soli, olej a všetko premiešame.

 

 

 

 
Hrianková nátierka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 09:07

Ingrediencie

750 g bravčového pliecka, 50 g masla, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 140 g paradajkový pretlak, 2 lyžice plnotučnej horčice, 250 ml tatárskej omáčky, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme prelisované cesnaky, trochu popražíme a pridáme pomleté mäso, soľ, korenie. Za občastného miešania (bez pokrievky) smažíme asi 15 minút. Pridáme horčicu. Celú mäsovú zmes rozmixujeme v mixéri na kašu a túto vrátime na panvicu. Pridáme pretlak a ďalších 15 minút smažíme na jemnom plameni. Po vychladení vmiešame tatársku omáčku, ktorou zmes zjemníme. Podávame na hrianke.

 
Bulharská pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 09:04

Ingrediencie

300 g diétnej salámy (Liptovská..), 70 g paradajkového pretlaku, 210 g tatárskej omáčky, 1 kyslá uhorka, 1 cibuľa

Postup

Salámu nastrúhame na strúhadle. Pridáme najemno nastrúhanú uhorku, cibuľu, paradajkový pretlak a tatársku omáčku. Dôkladne premiešame a necháme v chlade odstáť.

 

 



 

 
Cesnaková nátierka s tofu PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 09:01

Ingrediencie

200 g udeného tofu, 150 g syrokrému, 250 g bieleho jogurtu, 6 strúčikov cesnaku, soľ

Postup

Syrokrém vymiešame s jogurtom, pridáme najemno nastrúhané tofu a prelisované cesnaky. Dôkladne vymiešame a dochutíme soľou. Necháme postáť v chlade.

 


 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 5 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Kokosové rohlíčky

Ingrediencie 250 g strúhaného kokosu, 250 g práškového...

Pistáciové kolieska

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 120 g pistáciového...

Maslové vanilkové hviezdičky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, 200 g práškového...

Šľahačkové perníčky

Ingrediencie 500 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist