Streda, 18 Február 2009 17:04 |
Ingrediencie 125 g bryndze, 100 g taveného syra, 1 nadrobno nakrájaná cibuľa, 1 lyžička vegety, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky, soľ, 1 lyžica oleja Postup Bryndzu rozmiešame v miske. Pridáme syr, vegetu, cibuľu, rascu, papriku, štipku soli, olej a všetko premiešame. |
Nedeľa, 15 Február 2009 09:07 |
Ingrediencie 750 g bravčového pliecka, 50 g masla, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 140 g paradajkový pretlak, 2 lyžice plnotučnej horčice, 250 ml tatárskej omáčky, soľ, mleté čierne korenie Postup Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme prelisované cesnaky, trochu popražíme a pridáme pomleté mäso, soľ, korenie. Za občastného miešania (bez pokrievky) smažíme asi 15 minút. Pridáme horčicu. Celú mäsovú zmes rozmixujeme v mixéri na kašu a túto vrátime na panvicu. Pridáme pretlak a ďalších 15 minút smažíme na jemnom plameni. Po vychladení vmiešame tatársku omáčku, ktorou zmes zjemníme. Podávame na hrianke. |
Nedeľa, 15 Február 2009 09:04 |
Ingrediencie 300 g diétnej salámy (Liptovská..), 70 g paradajkového pretlaku, 210 g tatárskej omáčky, 1 kyslá uhorka, 1 cibuľa Postup Salámu nastrúhame na strúhadle. Pridáme najemno nastrúhanú uhorku, cibuľu, paradajkový pretlak a tatársku omáčku. Dôkladne premiešame a necháme v chlade odstáť.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 09:01 |
Ingrediencie 200 g udeného tofu, 150 g syrokrému, 250 g bieleho jogurtu, 6 strúčikov cesnaku, soľ Postup Syrokrém vymiešame s jogurtom, pridáme najemno nastrúhané tofu a prelisované cesnaky. Dôkladne vymiešame a dochutíme soľou. Necháme postáť v chlade.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 08:59 |
Ingrediencie 1 petržlen, 2 mrkvy, 100 g strúhaného syra, 250 ml tatárskej omáčky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie Postup Petržlen, mrkvu na jemno nastúhame. Pridáme prelisovaný cesnak, syr, posolíme, popepríme. Vmiešame tatársku omáčku a po premiešaní necháme v chlade postáť.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 08:56 |
Ingrediencie 200 g rastlinného masla, 1 plechovka sardiniek v oleji, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, zelená vňať Postup Do misky dáme maslo, pridáme obsah plechovky, prelisovaný cesnak, dôkladne premiešame, dochutíme soľou a korením. Ozdobíme pažitkou alebo zeleným petržlenom. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 15 Február 2009 08:49 |
Ingrediencie 100 g biele tofu, 100 g ryby v oleji, 20 g ster. uhoriek, 20 g cibuľa, 140 g masla, horčica, soľ Postup Tofu najemno nastrúhame, pridáme dobre roztlačené ryby, nadrobno nakrájanú cibuľu, uhorky, pridáme zmäknuté maslo a horčicu, soľ podľa chuti. Všetko dobre premiešame.
|
|
|