Zelerová pomazánka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 September 2013 14:25

Ingrediencie

200 g zeleru, 200 g mrkvy, 200 g tvrdého syra, 150 g dusenej šunky, 250 g kyslej smotany, 4 trojuholníčky taveného syra, soľ, mleté čierne korenie, citrón

Postup

Najprv si očistíme zeler a mrkvu, potom ich nastrúhame na hrubom strúhadle. Syr nastrúhame najemno a šunku nakrájame na tenké pásiky. Pripravené ingrediencie zmiešame vo väčšej miske. Pomazánku ochutíme soľou a korením. Pridáme trojuholníčky syra spoločne s kyslou smotanou a všetko premiešame, pokiaľ sa chute nespoja. Na záver hotovú pomazánku dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy. Podávame na topinkách alebo v rúre zohriatom pečive.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist