Zelerová pomazánka s vajcom PDF Tlačiť E-mail
Streda, 05 Február 2020 15:53

Ingrediencie

1 veľký zeler, 5 vajcia uvarených na tvrdo, 1 menšie kyslejšie jablko, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice dijonskej horčice, 3 lyžice kyslej smotany, majonéza podľa potreby

Postup

Zeler olúpeme, narežeme na polovicu alebo štvrtiny a uvaríme v osolenej vode domäkka. Vyberieme z vody a necháme vychladnúť.

Zeler a olúpané vajcia nastrúhame nahrubo, olúpané jablko najemno.

Všetko zmiešame, pridáme horčicu, smotanu, 3-4 lyžice majonézy, osolíme, okoreníme.

Majonézu pridáme toľko, aby mala konzistenciu podľa našich predstáv.

Pomiešame a necháme aspoň hodinu v chlade odležať. Natierame na pečivo.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist