Pralinky
Citrónové pralinky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 Jún 2012 13:05

Ingrediencie

70 g bielej čokolády, 60 g citrónovej polevy

náplň: cca 10 detských piškót, 1 lyžica rumu, 2 lyžičky kandizovanej citrónovej kôry, 1 lyžica masla, vanilkový cukor

Postup

Čokoládu s polevou rozohrejeme vo vodnom kúpeli a vytrieme ňou formičky. Necháme v chladničke stuhnúť.

Piškóty rozdrobíme, zalejeme ich rumom, pridáme nakrájanú kôru, zmäknuté maslo a cukor podľa chuti. Vymiešame hladkú hmotu, podľa potreby môžeme pridať piškóty. Do jamiek na pralinky vložíme kúsok piškótovej hmoty a zalejeme zvyšnou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.

 


 
Prúžkované pralinky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 04 August 2011 04:44

Ingrediencie

150 g horkej čokolády, 50 g bielej čokolády

Postup

Vo vodnom kúpeli si zvlášť rozpustíme horkú a zvlášť bielu čokoládu. Formičky na pralinky najprv naplníme troškou horkej čokolády, formou zatrasieme a necháme v mrazničke stuhnúť. Potom nalejeme trošku bielej čokolády, zatrasieme a vložíme do mrazničky. Nakoniec ukončíme horkou čokoládou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí pralinky opatrne vyberieme z formy.

 

 
Sójové pralinky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 02 August 2011 05:55

Ingrediencie

200 g horkej čokolády, 1 sójový suk, 2 lyžičky rumu

Postup

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Do formičky nalejeme jednu lyžičku čokolády, obtrieme aj boky a necháme v mrazničke stuhnúť. Medzitým si najemno nastrúhame sójový suk, zmiešame ho s rumom. Touto zmesom naplníme pripravené formičky a dolejeme čokoládu. Necháme v chlade stuhnúť a opatrne vyklopíme.

 


 
Višne v čokoláde PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 31 Júl 2011 08:57

Ingrediencie

200 g horkej čokolády, kompótové višne, rum

Postup

Višne zalejeme rumom a necháme cca 2 hodiny odstáť. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a lyžičkou naplníme formičky. Formou zatrasieme, aby sa čokoláda urovnala, lyžičkou natrieme boky formičky a necháme v mrazničke stuhnúť. Do každej jamky vložíme višňu z rumu a zalejeme zvyšnou čokoládou. Necháme v mrazničke stuhnúť a opatrne vyklopíme.

 

 


 
Biele pralinky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 28 Júl 2011 15:05

Ingrediencie

200 g bielej čokolády Figaro, želatinové cukríky jahôdky

Postup

Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Formičky na pralinky si naplníme lyžičkou čokolády, formičkou zatrasieme, aby sa čokoláda urovnala a vložíme do mrazničky. Potom vložíme do formičky cukrík a zalejeme zvyšnou čokoládou. Necháme v mrazničke stuhnúť a opatrne vyklopíme.

 


 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 1 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist