Nedeľa, 03 Jún 2012 13:05 |
Ingrediencie
70 g bielej čokolády, 60 g citrónovej polevy
náplň: cca 10 detských piškót, 1 lyžica rumu, 2 lyžičky kandizovanej citrónovej kôry, 1 lyžica masla, vanilkový cukor
Postup
Čokoládu s polevou rozohrejeme vo vodnom kúpeli a vytrieme ňou formičky. Necháme v chladničke stuhnúť.
Piškóty rozdrobíme, zalejeme ich rumom, pridáme nakrájanú kôru, zmäknuté maslo a cukor podľa chuti. Vymiešame hladkú hmotu, podľa potreby môžeme pridať piškóty. Do jamiek na pralinky vložíme kúsok piškótovej hmoty a zalejeme zvyšnou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.

|
|
Štvrtok, 04 August 2011 04:44 |
Ingrediencie
150 g horkej čokolády, 50 g bielej čokolády
Postup
Vo vodnom kúpeli si zvlášť rozpustíme horkú a zvlášť bielu čokoládu. Formičky na pralinky najprv naplníme troškou horkej čokolády, formou zatrasieme a necháme v mrazničke stuhnúť. Potom nalejeme trošku bielej čokolády, zatrasieme a vložíme do mrazničky. Nakoniec ukončíme horkou čokoládou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí pralinky opatrne vyberieme z formy.

|
Utorok, 02 August 2011 05:55 |
Ingrediencie
200 g horkej čokolády, 1 sójový suk, 2 lyžičky rumu
Postup
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Do formičky nalejeme jednu lyžičku čokolády, obtrieme aj boky a necháme v mrazničke stuhnúť. Medzitým si najemno nastrúhame sójový suk, zmiešame ho s rumom. Touto zmesom naplníme pripravené formičky a dolejeme čokoládu. Necháme v chlade stuhnúť a opatrne vyklopíme.

|
Nedeľa, 31 Júl 2011 08:57 |
Ingrediencie
200 g horkej čokolády, kompótové višne, rum
Postup
Višne zalejeme rumom a necháme cca 2 hodiny odstáť. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a lyžičkou naplníme formičky. Formou zatrasieme, aby sa čokoláda urovnala, lyžičkou natrieme boky formičky a necháme v mrazničke stuhnúť. Do každej jamky vložíme višňu z rumu a zalejeme zvyšnou čokoládou. Necháme v mrazničke stuhnúť a opatrne vyklopíme.


|
Štvrtok, 28 Júl 2011 15:05 |
Ingrediencie
200 g bielej čokolády Figaro, želatinové cukríky jahôdky
Postup
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Formičky na pralinky si naplníme lyžičkou čokolády, formičkou zatrasieme, aby sa čokoláda urovnala a vložíme do mrazničky. Potom vložíme do formičky cukrík a zalejeme zvyšnou čokoládou. Necháme v mrazničke stuhnúť a opatrne vyklopíme.

|
|
|
|
|
Stránka 1 z 2 |