Prílohy
Kuskus ako príloha PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 November 2015 15:24

Ingrediencie

500 g kuskusu, 1 lyžica vegety, 850 ml vriacej vody

Postup

Kuskus vsypeme do misky. Pridáme vegetu a zalejeme vriacou vodou. Necháme pod pokrievkou 5 minút postáť, premiešame a podávame ako prílohu k mäsovým jedlám.

 


 
Strúhankové zemiaky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 10 Október 2015 15:48

Ingrediencie

zemiaky, soľ, olej, strúhanka

Postup

Očistené zemiaky umyjeme, prerežeme na mesiačiky, necháme odkvapkať. Surové dáme na papier na pečenie, dobre osolíme a pokvapkáme olejom. Rukami premiešame, rozprestrieme a posypeme strúhankou tak, aby každý zemiak bol posypaný. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme do chrumkava cca 45 minút.

 


 
Zelerové hranolky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 16 Marec 2014 19:09

Ingrediencie

1 celý zeler, olivový olej, soľ

Postup

Zeler ostrúhame a nakrájame ho na 1 cm hrubé plátky. Z každého plátu narežeme  hranolky. Na panvicu nalejeme dostatočné množstvo oleja. Olej posolíme a po nahriati vsypeme pripravené hranolky, ktoré smažíme cca 15 minút dozlatista.Výborná a zdravá príloha k mäsovým jedlám.

 

 
Majoránkové knedlíky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 16 Júl 2013 13:58

Ingrediencie

8 rohlíkov, 2 vajcia, 2 lyžice masti, 2 lyžice majoránky, 250 ml vriaceho mlieka, soľ, strúhanka

Postup

Nakrájame rohlíky na kolieska. Pridáme vajíčka, rozpustený tuk, soľ, majoránku a nakoniec vriace mlieko. Hmotu spracujeme, podľa potreby môžeme pridať strúhanku. Tvoríme knedlíky o trochu väčšie ako pinpongové loptičky. Varíme v osolenej vode cca 4 minúty.

 

 
Knedlíky s celozrnnou múkou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 09 Apríl 2013 08:49

Ingrediencie

200 g hrubej múky, 150 g celozrnnej jemne mletej múky, 1 lyžička soli, 1 vajce, 150 ml vlažnej vody, 21 g čerstvého droždia

Postup

V miske osolíme múku, pridáme vajce, vodu, rozdrobíme droždie a premiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme knedlík, ktorý necháme podkysnúť. Knedlíky uvaríme v jemne osolenej vode asi 25 minút. Horúce knedlíky pokrájame niťou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Bylinkové zemiaky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Január 2013 12:13

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 100 ml olivového oleja, bylinky (rozmarín, tymián, oregáno), 1 lyžička soli, 2 lyžičky sušeného cesnaku

Postup

Bylinky nadrobno posekáme, a zmiešame s olejom, soľou a cesnakom. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska a vo väčšej miske dôkladne premiešame s ochuteným olejom. Zmes presypeme do pekáča, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút pri teplote 200 stupňov. Podávame ako prílohu k mäsu alebo ako samostatný pokrm s mliekom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Špecle PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 31 Marec 2012 10:25

Ingrediencie

5 vajec, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, podravka, polohrubá múka

Postup

Vajce v miske rozšľaháme metličkou, osolíme a okoreníme. Potom postupne vmiešame múku, toľko, aby vzniklo polotuhé cesto. Necháme chvíľu odpočinúť. Vo väčšom hrnci privedieme k varu osolenú vodu. Cez strúhadlo s väčšími slzami alebo cez sitko na halušky pretlačujeme cesto do vriacej vody. Uvarené špecle vyberáme sitkom a necháme odkvapkať. Podávame všade tam, kde sa hodí knedlík.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Paprikové pečené zemiaky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 September 2011 17:46

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 4 lyžice oleja, 1 lyžička sladkej mletej papriky, 1 lyžička pálivej mletej papriky, 0,5 lyžičky kari, soľ

Postup

Olej zmiešame s korením. Zemiaky necháme v šupke, dôkladne umyjeme a osušíme. Nakrájame na štvrťky alebo osminky (podľa veľkosti zemiakov). Nasypeme ich do misky, zalejeme koreneným olejom a dobre premiešame, aby boli všetky zemiaky naolejované. Plech vyložíme papierom na pečenie a zemiaky rozložíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov, po 15 minútach stlmíme na 200 stupňov a dopečieme domäkka. Solíme až na tanieri.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Zemiakové knedíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 13 Marec 2011 11:36

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, 1 vajce, 50 g bravčovej masti, soľ

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme a necháme vychladnúť. Potom ich najemno nastrúhame, pridáme vajíčko, masť, múku, osolíme a vypracujeme mäkké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme valčeky, ktoré nakrájame na rovnaké malé kúsky. Z jednotlivých kúskov formujeme guličky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám.

 


 
Ochutená slovenská ryža PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 09 Január 2011 11:18

Ingrediencie

1 sáčok špicatej cestoviny, 2 kocky zeleninového bujónu, 1 cibuľa, olej, soľ

Postup

Na oleji osmažíme cestovinu dozlatista a zalejeme vodou tak, aby bola úplne prekrytá. Pridáme očistenú a na polovicu prerezanú cibuľu, bujón a varíme do zmäknutia ryže. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Nakoniec ryžu dochutíme soľou.

 


 
Syrová kaša s bazalkou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 November 2010 13:48

Ingrediencie

500 g zemiakov, soľ, rasca, 2 lyžice masla, 200 - 250 ml mlieka, 3 lyžice strúhaného syra, 2 lyžice nadrobno posekanej čerstvej bazalky

Postup

Olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou domäkka. Scedíme a rozpučíme s maslom. Za postupného prilievania teplého mlieka vyšľaháme dohladka. Vmiešame strúhaný syr a bazalku.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 1 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist