Pondelok, 19 Júl 2010 12:59 |
Ingrediencie 1 konzerva kukurice, 1 konzerva kúskového ananásu, 200 g strúhaného syra, 1 menší pór, soľ, mleté čierne korenie, 4 vajíčka uvarené na tvrdo, 250 g tatárskej omáčky Postup V miske zmiešame precedenú kukuricu, ananás, na kolieska nakrájaný pór, na menšie kúsky narezané vajíčka, syr. Pridáme tatársku omáčku, dochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame a necháme v chlade postáť. Výborne ako príloha k vyprážaným jedlám.
|
Sobota, 29 Máj 2010 11:11 |
Ingrediencie 1 hrnček dlhozrnnej ryže, 2 hrnčeky vody, 1 lyžica oleja, 1 lyžička kari, soľ Postup Na rozpálenom oleji orestujeme prepláchnutú a odkvapkanú ryžu. Po jemnom osmažení vmiešame kari, zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme pokrievkou a 5 minút necháme variť. Potom celý hrniec s ryžou zabalíme do čistého uteráka alebo deky, uložíme do postele, dobre prikryjeme a necháme dôjsť. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Štvrtok, 06 Máj 2010 13:21 |
Ingrediencie 400 g cestovín, 130 g strúhanky, soľ Postup Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať. Strúhanku osmažíme na suchej panvici za stáleho miešania do ružova. Zmiešame s odkvapkanými cestovinami a podávame. Hodia sa ako príloha k mäsitým pokrmom, ktoré majú dosť omáčky alebo šťavy. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 28 Február 2010 15:17 |
Ingrediencie 1,25 kg zemiakov, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, 300 g majonézy, olej Postup Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Posolíme, okoreníme, pridáme na kolieska nakrájanú cubuľu a zmiešame s majonézou. Zapekaciu misu potrieme olejom, navrstvíme zemiaky a pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista. Výborné ako príloha k mäsu, rybe... Túto zapekaciu misu a iné krásne formy si môžete objednať na www.formy.wbs.cz
|
Nedeľa, 21 Február 2010 10:50 |
Ingrediencie 600 g zemiakov, 45 g masla, 50 g cibule, 4 žĺtky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 1 lyžica citrónovej šťavy, štipka cukru Postup Zemiaky uvaríme v šupke, nakrájame na kolieska a premiešame s cibuľou osmaženou na masle. Zemiaky preložíme do pekáča, zalejeme žĺtkami premiešanými s prelisovaným cesnakom, soľou, cukrom a citrónom. Pečieme pri teplote 200 stupňov. Výborné ako príloha k mäsovým jedlám.
|
Nedeľa, 07 Február 2010 11:06 |
Ingrediencie 3 hrnčeky ryže, olej, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, 1 bujón masox, soľ, 1 lyžička kari Postup Ryžu dôkladne premyjeme. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu a za stáleho miešania osmažíme. Zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme masox, bobkové listy, kari a trošku posolíme. Po zovretí plameň stlmíme a varíme do zmäknutia ryže za občastného miešania. Podľa chuti dosolíme. Po vypnutí necháme ešte asi 10 minút odstáť. |
Streda, 06 Január 2010 11:45 |
Ingrediencie 400 g zemiakov, 250 g mrkvy, soľ, 1-2 lyžice masla Postup Zemiaky olúpeme, mrkvu očistíme a všetko narežeme na kúsky. Zalejeme vodou, osolíme a pod pokrievkou varíme domäkka asi 20 minút. Scedíme pučitkom na zemiaky rozpučíme a zjemníme maslom. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Pondelok, 16 November 2009 11:59 |
Ingrediencie 500 g olúpaných zemiakov, 30 g zmäknutého masla, 1 žĺtok, 1 vajce, soľ, 30 g strúhaného syra, 1 vajíčko na potretie Postup Zemiaky narežeme na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme maslo, vajíčko, žĺtok, syr a vymiešame na hladkú kašu. Podľa chuti dosolíme. Zemiakovou kašou naplníme vrecúško s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame pusinky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista. Podávame ako prílohu k rôznym druhom mäsa. |
Streda, 11 November 2009 10:27 |
Ingrediencie 1 kg zemiakov, 1 celá palička cesnakov, soľ, kmín, mletá rasca, lyžica masla, 250 ml mlieka, 1 lyžica oleja Postup Z cesnaku olúpeme vrchnú šupku a paličku necháme celú. Položíme ho na kúsok alobalu, pokvapkáme olejom, pevne zabalíme a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Olúpané zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode s troškou rasce do mäkka. Scedíme, pridáme maslo, prelisovaný cesnak, opepríme a rozpučíme. S mliekom vyšľaháme do hladka. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Pondelok, 02 November 2009 11:40 |
Ingrediencie 750 g zemiakov uvarených v šupke, 1 vajíčko, 25 g rozpusteného masla, 175 g hrubej múky, soľ, 2 vajíčka na obaľovanie, strúhanka, olej na vysmážanie Postup Vychladnuté zemiaky olúpeme a na jemno nastrúhame. Pridáme roztopené maslo, vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Vytvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v rozšľahanom vajíčku, strúhanke a vyprážame v dostatočnom množstve oleja do zlatista. |
|
|