Nedeľa, 18 Október 2009 11:15 |
Ingrediencie 3 vajcia, 250 ml mlieka, 2 lyžice masla, soľ, 300 g hrubej múky, 2 včerajšie rohlíky, 1 lyžička prášku do pečiva, hrsť posekanej petržlenovej vňate Postup Rohlíky narežeme na kocky a dáme do misy. Prisypeme múku s práškom do pečiva, soľ a premiešame. V mlieku rozmiešame žĺtka, z bielok a štipku soli vymiešame tuhý sneh. K rohlíkom a múke prisypeme vňať, prilejeme mlieko, premiešame a nakoniec tuhý sneh z bielok. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. Formu vložíme do väčšieho hrnca alebo pekáča s vriacou vodou, prikryjeme alobalom a varíme 30 minút. Uvarený knedlík vyklopíme a narežeme. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz |
Streda, 14 Október 2009 10:32 |
Ingrediencie 2 ryže vo varných sáčkoch, 340 g kukurice v konzerve, 3 lyžice sójovej omáčky Postup Ryžu uvaríme v slanej vode klasickým spôsobom. Do uvarenej ryže pridáme precedenú kukuricu a sójovú omáčku. Všetko dôkladne premiešame. |
Nedeľa, 11 Október 2009 08:58 |
Ingrediencie Zemiaky, soľ, drvená rasca, olej Postup Zemiaky so šupkou dôkladne umyjeme a rozrežeme na štvrťky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme soľou, rascou a pokvapkáme olejom. Pečieme do zlatista pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia zemiaky otáčame.
|
Pondelok, 05 Október 2009 10:11 |
Ingrediencie 500 g tarhone, 1 zeleninová mrazená zmes, 1 malá konzerva šampiňónov, 1 tatárska omáčka, 4 vajíčka uvarených na tvrdo, soľ, mleté čierne korenie zálievka: 4 lyžice vody, 1 lyžica sójovej omáčky, 2 lyžice cukru, 4 lyžice oleja, 4 lyžice horčice, 4 lyžice kečupu, 1/2 lyžice octu Postup Na oleji si osmažíme tarhoňu a zalejeme vodou. Varíme do mäkka. Zmiešame suroviny na zálievku, privedieme k varu a necháme vychladnúť. Zeleninu necháme rozmraziť a prelejeme vriacou vodou. Do väčšej misy si narežeme vajíčka na kolieska, pridáme scedené šampiňóny, vychladnutú zálievku, uvarenú tarhoňu. Pridáme tatársku omáčku, posolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Necháme v chlade postáť. Veľmi dobre sa hodí ako príloha k vyprážaným jedlám. zdroj:www.mimibazar.sk
|
Pondelok, 20 Apríl 2009 09:43 |
Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 500 g polohrubej múky, 1 lyžička cukru, 1 lyžička soli, 1 lyžička sušeného droždia, po zaznení zvukového signálu 3 hrste na drobné kocky pokrájané rohlíky Postup Všetky suroviny vložíme v uvedenom poradí do pekárne. Zapneme program Príprava cesta. Po vykysnutí vytvoríme 2-3 šišky, ktoré necháme ešte pod utierkou necháme kysnúť asi 10 minút. Varíme v osolenej vode 20 minút. Po 10 minútach knedlík otočíme. Hotový knedlík režeme niťou. |
Utorok, 07 Apríl 2009 10:16 |
Ingrediencie 4 surové zemiaky, 4 uvarené zemiaky, 350 g hrubej múky, 1 vajíčko, 2 rohlíky, lyžička soli, 1 lyžica oleja Postup Surové a uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajíčko, múku, soľ, olej a dôkladne premiešame. Pridáme na kocky nakrájané rohlíky a zmiešame ich so zemiakovou hmotou. Namočenými rukami vytvarujeme guličky, ktoré varíme vo vriacej, osolenej vode asi 20 minút. Podávame ako prílohu k mäsovým jedlám. zdroj:www.recepty.cz
|
Štvrtok, 19 Marec 2009 09:42 |
Ingrediencie 1,5 kg zemiakov, 60 g masla, soľ, 1 väčšia cibuľa Postup Očistené zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť v osolenej vode. Medzitým si v hrnci roztopíme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu pražíme do zlatista. Uvarené zemiaky scedíme a zalejeme smaženou cibuľou. |
Nedeľa, 15 Marec 2009 13:41 |
Ingrediencie 2 hrnčeky špicatej cestoviny, 2 hrnčeky vody, olej, soľ, mleté čierne korenie Postup Na panvicu dáme olej, pridáme cestovinu a za stáleho miešania ju jemne opražíme. Opraženú cestovinu zalejeme vodou, posolíme, popepríme a za občastného miešania varíme, pokiaľ cestovina nezmäkne a nevstrebe všetkú vodu. |
Sobota, 14 Marec 2009 12:30 |
Ingrediencie 1 kg zemiakov, 30 g oleja, 1 balík korenia na americké zemiaky Postup Zemiaky dobre umyjeme a varíme v šupke asi 10 minút. Potom zemiaky vyberieme, necháme vychladnúť a narežeme na štvťky. Koreninovú zmes zmiešame s olejom a vylejeme ju na pripravené zemiaky. Dôkladne premiešame a takto pripravené zemiaky, uložíme na plech a pečieme pri teplote 210 stupňov asi 25 minút do zlatista.
|
Utorok, 10 Marec 2009 10:19 |
Ingrediencie Zemiaky (na jeden plech vojde asi 800 g), 2 lyžice masla, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ Postup Zemiaky so šupkou dobre umyjeme, najlepšie s kefkou a usušíme. Nakrájame ich asi 1 cm hrubé kolieska a naskladáme na plech tesne vedľa seba. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista asi 40 minút. Maslo vyšľaháme spolu s prepasirovaným cesnakom a soľou. Upečené zemiaky vložíme do misy a zmiešame s cesnakovým maslom. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
|
|