Zemiakové knedíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 13 Marec 2011 11:36

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, 1 vajce, 50 g bravčovej masti, soľ

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme a necháme vychladnúť. Potom ich najemno nastrúhame, pridáme vajíčko, masť, múku, osolíme a vypracujeme mäkké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme valčeky, ktoré nakrájame na rovnaké malé kúsky. Z jednotlivých kúskov formujeme guličky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist