Zemiakové knedíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 13 Marec 2011 11:36

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, 1 vajce, 50 g bravčovej masti, soľ

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme a necháme vychladnúť. Potom ich najemno nastrúhame, pridáme vajíčko, masť, múku, osolíme a vypracujeme mäkké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme valčeky, ktoré nakrájame na rovnaké malé kúsky. Z jednotlivých kúskov formujeme guličky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist