Zemiakové knedíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 13 Marec 2011 11:36

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, 1 vajce, 50 g bravčovej masti, soľ

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme a necháme vychladnúť. Potom ich najemno nastrúhame, pridáme vajíčko, masť, múku, osolíme a vypracujeme mäkké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme valčeky, ktoré nakrájame na rovnaké malé kúsky. Z jednotlivých kúskov formujeme guličky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist