Bylinkové zemiaky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Január 2013 12:13

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 100 ml olivového oleja, bylinky (rozmarín, tymián, oregáno), 1 lyžička soli, 2 lyžičky sušeného cesnaku

Postup

Bylinky nadrobno posekáme, a zmiešame s olejom, soľou a cesnakom. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska a vo väčšej miske dôkladne premiešame s ochuteným olejom. Zmes presypeme do pekáča, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút pri teplote 200 stupňov. Podávame ako prílohu k mäsu alebo ako samostatný pokrm s mliekom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist