Tekvicový prívarok PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 08:34

Ingrediencie

1 kg očistenej a olúpanej tekvice, 2 lyžičky soli, 300 ml vody, 1 lyžica octu, 1 plná lyžica nasekaného čerstvého kôpru, 250 ml smotany na varenie, 2 lyžice hladkej múky

Postup

Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle. Posolíme ju 1 lyžičkou soli a necháme krátko postáť. Potom ju vyžmýkame a vložíme do hrnca. Podlejeme ju vodou, pridáme ocot a dusíme do polomäkka na miernom ohni za občastného miešania. Potom pridáme kôpor, dosolíme a dusíme do mäkka. V mištičke si vymiešame smotanu s hladkou múkou a pred koncom varenia ju vlejeme k tekvici. Krátko povaríme. Hotový prívarok podávame s praženou kolásou, volským okom alebo fašírkou.

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist