Tekvicový prívarok PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 08:34

Ingrediencie

1 kg očistenej a olúpanej tekvice, 2 lyžičky soli, 300 ml vody, 1 lyžica octu, 1 plná lyžica nasekaného čerstvého kôpru, 250 ml smotany na varenie, 2 lyžice hladkej múky

Postup

Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle. Posolíme ju 1 lyžičkou soli a necháme krátko postáť. Potom ju vyžmýkame a vložíme do hrnca. Podlejeme ju vodou, pridáme ocot a dusíme do polomäkka na miernom ohni za občastného miešania. Potom pridáme kôpor, dosolíme a dusíme do mäkka. V mištičke si vymiešame smotanu s hladkou múkou a pred koncom varenia ju vlejeme k tekvici. Krátko povaríme. Hotový prívarok podávame s praženou kolásou, volským okom alebo fašírkou.

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist