Tekvicový prívarok PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 08:34

Ingrediencie

1 kg očistenej a olúpanej tekvice, 2 lyžičky soli, 300 ml vody, 1 lyžica octu, 1 plná lyžica nasekaného čerstvého kôpru, 250 ml smotany na varenie, 2 lyžice hladkej múky

Postup

Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle. Posolíme ju 1 lyžičkou soli a necháme krátko postáť. Potom ju vyžmýkame a vložíme do hrnca. Podlejeme ju vodou, pridáme ocot a dusíme do polomäkka na miernom ohni za občastného miešania. Potom pridáme kôpor, dosolíme a dusíme do mäkka. V mištičke si vymiešame smotanu s hladkou múkou a pred koncom varenia ju vlejeme k tekvici. Krátko povaríme. Hotový prívarok podávame s praženou kolásou, volským okom alebo fašírkou.

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist