Cuketový prívarok |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 04 August 2013 16:54 |
Ingrediencie 1 väčšiu cuketu, 1 cibuľu, 1 lyžicu oleja, 2 lyžičky masla, 2 lyžičky kryštálového cukru, vegetu, 2 lyžice hladkej múky, 250 ml smotany na varenie, soľ Postup Cuketu olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a vyberieme jadierka. Dužinu nastrúhame na hrubšie rezance. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Osmažíme ju do sklovita na rozpálenom oleji a masle. Pridáme postrúhanú cuketu, premiešame a po 3 minútach zalejeme 150 ml horúcej vody. Za občastného miešania dusíme cca 10 minút. Potom pridáme soľ a cukor. V hrnčeku dohladka vymiešame múku so smotanou a za stáleho miešania prilejeme k cukete. Necháme tri minúty prevrieť a odstavíme. Podávame s opraženou klobásou alebo vajíčkom na tvrdo.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...