Fazuľový prívarok PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 30 Máj 2009 18:50

Ingrediencie

300 g fazule (bielej alebo červenej), 1 cibuľa, 2 lyžice masti, 1 vrchovatá lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 3 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, 4 guličky nového korenia, 2 lyžice octa, 250 ml smotany

Postup

Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Druhý deň uvaríme spolu s bobkovým listom a novým korením domäkka. Z asi 1 a 1/2 lyžice masti a múky usmažíme zápražku. Na zbytku masti osmažíme pokrájanu cibuľu. Až je fazuľa mäkká, pokiaľ je treba, zlejeme časť vody (mala by siahať kúsok nad fazuľou) a vyberieme korenie. Osolíme, okoreníme, pridáme ocot, osmaženú cibuľu a zápražku. Premiešame a všetko spoločne krátko povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom. Podľa potreby dochutíme  prelisovaným  cesnakom, soľou, octom a mletým čiernym korením. Podávame so smaženou klobásou, volským okom, chlebom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist