Fazuľový prívarok PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 30 Máj 2009 18:50

Ingrediencie

300 g fazule (bielej alebo červenej), 1 cibuľa, 2 lyžice masti, 1 vrchovatá lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 3 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, 4 guličky nového korenia, 2 lyžice octa, 250 ml smotany

Postup

Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Druhý deň uvaríme spolu s bobkovým listom a novým korením domäkka. Z asi 1 a 1/2 lyžice masti a múky usmažíme zápražku. Na zbytku masti osmažíme pokrájanu cibuľu. Až je fazuľa mäkká, pokiaľ je treba, zlejeme časť vody (mala by siahať kúsok nad fazuľou) a vyberieme korenie. Osolíme, okoreníme, pridáme ocot, osmaženú cibuľu a zápražku. Premiešame a všetko spoločne krátko povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom. Podľa potreby dochutíme  prelisovaným  cesnakom, soľou, octom a mletým čiernym korením. Podávame so smaženou klobásou, volským okom, chlebom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist