Roláda z medového cesta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 Február 2012 15:06

Ingrediencie

200 g medu, 120 g hrubej múky, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička jedlej sódy

plnka: 240 g slivkového lekváru, 2 lyžice vlažnej vody

práškový cukor

Postup

Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov ušľaháme pevný sneh. Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom a medom. Potom vmiešame tuhý sneh. Jedlú sódu zmiešame s múkou a zapracujeme ju do cesta. Riedke cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie , rozotrieme ho a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Na pracovnú dosku rozložíme pruh papiera na pečenie a poprášime ho práškovým cukrom. Upečený plát naň preklopíme. Papier, na ktorom sa piekol, zlúpneme a perník ihneď , ešte kým je horúci, potrieme slivkovým lekvárom zriedeným s vodou. Pomocou spodného papiera roládu zvinieme a necháme vychladnúť.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist