Orechová roláda s medom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 August 2012 18:36

Ingrediencie

5 vajec, 150 g cukru krupica, 1 lyžica oleja, 100 g polohrubej múky

krém: 250 g masla, 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice rumu, 100 g mletých orechov (trochu si necháme na posypanie)

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny, zašľaháme do nej olej a jemne zapracujeme múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 8-10 minút. Ešte horúci preložíme na čistú utierku, papier stiahneme a zrolujeme spolu s utierkou. Necháme vychladnúť.

Medzitým si vyšľaháme zmäknuté maslo, pridáme med, rum a nakoniec vmiešame orechy. Plát narovnáme , povrch piškóty potrieme krémom a opäť zatočíme. Povrch potrieme trochou krému (ktorý si necháme z plnky) a vrch posypeme orechami. Necháme v chlade stuhnúť.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist