Ananásová roláda PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Február 2013 15:25

Ingrediencie

cesto: 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička sódy bikarbóny, 6 lyžíc polohrubej múky

plnka: vanilkový krém

ďalej: 1 konzerva ananásu kocky, jahodový džem

Postup

Žĺtka s cukrom vyšľaháme do bielej peny. Postupne vmiešame kakao, múku so sódou bikarbónou a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov. Upečené cesto preložíme na čistú utierku, opatrne stiahneme papier a stočíme do rolády. necháme vychladnúť.

plnka: pripravíme si krém podľa tohto receptu.

Vychladenú roládu potrieme jahodovým džemom, natrieme krémom a rozložíme na krém odkvapkaný ananás. Zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním vrch rolády pocukrujeme.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Celozrnný pšeničný bochník

Ingrediencie 400 ml vody, 1 rozdrvená tableta celaskonu...

Perník s brusnicami

Ingrediencie 100 ml oleja, 400 g hladkej múky, 300...

Rýchly pšenično - ražný chlieb

Ingrediencie 175 ml mlieka, 175 ml vody, 2,5 lyžičky...

Dukátové buchtičky

Ingrediencie cesto: 250 ml mlieka, štipka soli, 6...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist