Karamelová roláda s banánom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 13 Marec 2015 16:41

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 150 g cukru krupica, 1 lyžica oleja, 100 g polohrubej múky

plnka: 300 ml smotany na šľahanie, cukor podľa chuti, stužovač šľahačky, 2 zrelé banány

karamel: 100 g práškového cukru, 200 ml smotany na šľahanie

Postup

Vajcia vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Postupne prilejeme olej a nakoniec vmiešame múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10-15 minút. Po upečení stiahneme z cesta papier a roládu preložíme na čistú utierku, ktorú zrolujeme.

Medzitým si pripravíme karamel. Rozpustíme cukor na miernom plameni za stáleho miešania. Prilejeme teplú smotanu a necháme karamel úplne rozpustiť. Týmto karamelom potrieme celý narovnaný plát.

Na plnku si vyšľaháme smotanu so stužovačom a cukrom na hustú šľahačku. Potrieme ňou cesto natreté karamelom. K okraji cesta priložíme v rade očistené banány a všetko spolu zrolujeme. Vychladnutú roládu pocukrujeme.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkové kocky s pudingom

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

Zahrievajúca tekvicová polievka

Ingrediencie 700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200...

Puri placky

Ingrediencie 1/2 litra hladkej špaldovej múky, 250...

Škoricovo-orechové slimáky

Ingrediencie cesto: 240 ml mlieka, 2 lyžice cukru,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist