Rybacie mäso
Treska v parmazánu PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Február 2015 09:46

Ingrediencie

6 kusov filé z tresky, 3 krajce toustového chleba, 100 g parmazánu, hrsť byliniek (petržlenová vňať, bazalka), soľ, 6 lyžíc bieleho jogurtu, maslo

Postup

Z chleba odkrojíme kôrku a stred najemno nadrobíme. Pridáme nastrúhaný syr, najemno posekané bylinky a rukami dôkladne premiešame, ako keď robíme mrveničku. Filé (nerozmrazené) z oboch strán posolíme a naskladáme do pekáča potretého maslom.

Na každý kúsok ryby rozotrieme lyžicu jogurtu a zasypeme zmesou chleba, syra a byliniek. Na každú porciu položíme kúsok masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme cca 20 minút. Podávame s ľubovoľne upravenými zemiakmi a zeleninou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Pangasius v syrovom cestíčku PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 11 September 2012 09:04

Ingrediencie

pangasius, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 5 vajcia, 120 g strúhaného syra, 3 lyžice hladkej múky do cestíčka, hladká múka na obaľovanie, olej

Postup

Osušené porcie ryby osolíme. Z vajec, prelisovaného cesnaku, syra a múky vymiešame cestíčko. Kúsky ryby obalíme v hladkej múke, cestíčku a z oboch strán smažíme na rozohriatom oleji dozlatista. Podávame s opekanými zemiakmi alebo kašou  a zeleninovým šalátom.

 

 
Kapor s horčicou v syrovom cestíčku PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 Júl 2012 13:17

Ingrediencie

6 porcií kapra, 1 lyžica plnotučnej horčice, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 4 vajcia, 100 g strúhaného syra, 2 lyžice hladkej múky do cestíčka, trochu hladkej múky na obaľovanie, olej na smaženie

Postup

Osušené porcie kapra z oboch strán posolíme a potrieme zmesou horčice a prelisovaného cesnaku. Necháme chvíľu odležať. Z vajec, nastrúhaného syra a múky vymiešame cestíčko. Kúsky kapra obalíme v hladkej múke, potom v cestíčku a z oboch strán smažíme v rozpálenom oleji dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a  šalátom .

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Pstruh po mlynársky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 23 Október 2011 06:50

Ingrediencie

Pstruh podľa počtu stravníkov, hladká múka, soľ, drvená rasca, maslo, olej, zelená petržlenka

Postup

Pstruhy umyjeme a osušíme. Z vonku a zvnútra osolíme a posypeme rascou. V pekáči rozohrejeme kúsok masla a oleja. Pstruhy obalíme v múke, uložíme do pekáča a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov. Po 10 minútach otočíme a dopečieme dozlatista, cca ďalších 8-10 minút. Upečené ryby vyberieme z pekáča, výpek precedíme, pridáme k nemu kúsok čerstvého masla a posekanú petržlenku. Touto zmesou prelejeme pstruhy na tanieri. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Pstruh na masle s mandľami PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 15 Október 2011 10:35

Ingrediencie

4 pstruhy, soľ, mletá rasca, hladká múka, maslo, olúpané posekané mandle, citrón

Postup

Ryby umyjeme, osušíme, z oboch strán i zvnútra osolíme, posypeme rascou a zľahka obalíme v múke. Do vnútra každého pstruha vložíme kúsok masla a naskladáme ich do maslom vymasteného pekáča. Na každú rybu ešte položíme plátok masla. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov a pečieme do zmäknutia cca 15 - 20 minút. Na panvici rozohrejeme lyžicu masla a opražíme na ňom mandle. Pstruhy na tanieri posypeme mandľami a ozdobíme citrónom. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Pstruh na hubách PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 27 September 2011 14:28

Ingrediencie

2 pstruhy, 1 cibuľa, 250 g čerstvých húb, mleté čierne korenie, lyžica petržlenovej vňate, 100 g masla, soľ, šťava z 1/2 citróna

Postup

Pstruhy dobre očistíme, pokvapkáme šťavou z citróna, posolíme a necháme postáť. Huby očistíme, umyjeme,  pokrájame na plátky a udusíme na masle s jemne nakrájanou cibuľou. Počas dusenia posolíme, okoreníme a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.Touto plnkou naplníme pstruhy a zvyšnú plnku rozložíme v pekáči. Vrch pstruhov pokvapkáme rozpusteným maslom a pečieme pri teplote 190 stupňov. Podávame so zemiakmi a šalátom.

 


 
Pangasius s kyslou smotanou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 17 September 2011 07:04

Ingrediencie

1 kg pangasius, 2 kg zemiakov, 2 kyslé smotany, 4 lyžičky plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, olej, 3 strúčiky cesnaku

Postup

V miske zmiešame smotanu, horčicu, prelisované cesnaky, soľ a korenie. Pekáč vymastíme olejom a na dno rozložíme na kolieska nakrájané očistené zemiaky, posolíme. Na zemiaky rozložíme plátky ryby, ktoré z oboch strán natrieme zmesou z kyslej smotany. Na vrch rozložíme poslednú vrstvu nakrájaných zemiakov, posolíme a okoreníme. Pečieme pri teplote 200 stupňov.

 


 
Francúzsky rybí nákyp PDF Tlačiť E-mail
Streda, 31 August 2011 08:34

Ingrediencie

800 g rybieho filé ( z akejkoľvek ryby, aj v kostkách), 8 vajec, 300 ml mlieka, 3 lyžice paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 3 šalotky, 1 lyžička sušeného kôpru, zelenú petržlenku, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 bobkový list

Postup

Do väčšieho hrnca nalejeme asi liter vody. Osolíme, okoreníme, pridáme najemno narezané cibulky, bobkový list, kôpor, petržlenku, sójovú omáčku a privedieme do varu.

Po piatich minútach varenia vložíme do bujónu zmrazené filé a uvaríme domäkka cca 20 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.

Odoberieme bobkový list a filé vidličkou roztrháme na kúsky. V miske zmiešame celé vajíčka, mlieko a paradajkový pretlak. Osolíme, okoreníme, vmiešame posekanú petržlenku a kúsky filé.

Riedku hmotu nalejeme do formy na biskupský chlebík, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie. Formu vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme do stuhnutia cca 40 minút.

Po vytiahnutí z rúry necháme chvíľu odpočinúť a až potom opatrne vyklopíme.

Podávame s cesnakovou majonézou, zemiakovou kašou  a zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Prekladaný pangasius PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Júl 2011 10:31

Ingrediencie

2 kg pangasiusa, 2 kg zemiakov, 2 cibule, korenie na ryby, soľ, mletá rasca, 125 g masla, strúhanka

Postup

Pekáč vymastíme, posypeme strúhankou a na spodok navrstvíme očistené a na kolieska nakrájané zemiaky. Na zemiaky položíme na kolieska nakrájanú cibuľu, plátky  pangasia, posolíme, okoreníme, posypeme rascou a rovnomerne rozložíme ďalšiu vrstvu nakrájaných zemiakov. Na zemiaky opäť položíme kolieska cibule,  plátky ryby, posolíme, okoreníme, posypeme rascou a ukončíme vrstvou nakrájaných zemiakov. Povrch opäť okoreníme. Na vrch narežeme plátky masla. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a upečieme.

 

 

 
Pangasius s ementálom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 Jún 2011 16:25

Ingrediencie

1 kg pangasiusa, 1 kelímok kyslej smotany, 2 lyžice plnotučnej horčice, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, olej, plátkový syr ementál

Postup

Pangasious rozmrazíme, poutierame do sucha, posolíme a na oleji prudko osmažíme z oboch strán. Pripravíme si marinádu zo smotany, horčice, korenia, soli a prelisovaného cesnaku. Plátky pangasia potrieme z oboch strán marinádou a preložíme ich do pekáča. Na vrch rozložíme plátky syra a potrieme zvyšnou marinádou. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Podávame s americkými zemiakmi.

 

 
Pstruh po slovensky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Máj 2011 10:44

Ingrediencie

2 pstruhy, 200 g oravskej slaniny, 150 g tvrdého syra, 2 citróny, 2 cibule, maslo, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca

Postup

Vypitvané pstruhy osolíme, okoreníme a posypeme rascou zvonku aj zvnútra. Vymastíme si zapekaciu misu maslom. Vložíme ryby prelejeme  šťavou z jedného citróna. Z druhého nakrájame hrubšie mesiačiky a vložíme do vnútra ryby. Slaninu nakrájame na tenké plátky a poukladáme na ryby. Cibuľu pokrájame nadrobno a všetko zasypeme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 20 minút. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Misu vyberieme z rúry, ryby polejeme výpekom, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, syrom a zapečieme cca 15 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

 


 
« ZačiatokDozadu123DopreduKoniec »

Stránka 1 z 3

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist